Kuiken-koekjes
Kuiken-koekjes

Kuiken-koekjes

Tussendoortje
25 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 15.4 g
Eiwit 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Klop de boter met de suiker tot een gladde massa.

  3. Voeg de bloem toe en kneed het mengsel tot een deegbal.

  4. Rol de deegbal op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot hij 1/2 cm dik is. Snij er koekjes uit in de vorm van een ei met behulp van een ovaal vormpje.

  5. Leg de koekjes voorzichtig op een bakplaat en zet 30 min. in de koelkast.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  8. Zet de koekjes 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Laat ze daarna afkoelen.

  10. Rol ondertussen de marsepein uit en snij er halve eitjes uit met een gekartelde rand.

  11. Afwerking:
  12. Leg de marsepein onderaan op elk koekje.

  13. Teken er oogjes op met de chocoladestift en een bekje met de rode kleurstift.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Klop de boter met de suiker tot een gladde massa.

  3. Voeg de bloem toe en kneed het mengsel tot een deegbal.

  4. Rol de deegbal op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot hij 1/2 cm dik is. Snij er koekjes uit in de vorm van een ei met behulp van een ovaal vormpje.

  5. Leg de koekjes voorzichtig op een bakplaat en zet 30 min. in de koelkast.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  8. Zet de koekjes 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Laat ze daarna afkoelen.

  10. Rol ondertussen de marsepein uit en snij er halve eitjes uit met een gekartelde rand.

  11. Afwerking:
  12. Leg de marsepein onderaan op elk koekje.

  13. Teken er oogjes op met de chocoladestift en een bekje met de rode kleurstift.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 15.4 g
Eiwit 1.3 g

Bekijk het recept digitaal