- Bewaar

- Bewaar
Kurkumarijst met groentestoofpotje en pecannoten
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de ui in partjes van 1 cm.
-
Verwijder het voetje van de spruiten en snij middendoor.
-
Snij de preien in de lengte in 4 en daarna in stukken van 3 à 4 cm.
-
Hak de pecannoten grof.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen de kokosolie in een kookpot en roerbak de ui, de stukken prei en de spruitjes 5 min. goudbruin. Kruid met de tijm, peper en zout.
-
Voeg het citroensap en 2 dl water toe. Dek af en laat ± 10 min. stoven.
-
Roer er de laatste min. de wortelslierten onder.
-
Roer de kurkuma onder de rijst en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst over kommetjes of diepe borden en lepel er de gestoofde groenten over.
-
Bestrooi met de pecannoten.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de ui in partjes van 1 cm.
-
Verwijder het voetje van de spruiten en snij middendoor.
-
Snij de preien in de lengte in 4 en daarna in stukken van 3 à 4 cm.
-
Hak de pecannoten grof.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen de kokosolie in een kookpot en roerbak de ui, de stukken prei en de spruitjes 5 min. goudbruin. Kruid met de tijm, peper en zout.
-
Voeg het citroensap en 2 dl water toe. Dek af en laat ± 10 min. stoven.
-
Roer er de laatste min. de wortelslierten onder.
-
Roer de kurkuma onder de rijst en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst over kommetjes of diepe borden en lepel er de gestoofde groenten over.
-
Bestrooi met de pecannoten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France