Kurkumarijst met groentestoofpotje en pecannoten
Kurkumarijst met groentestoofpotje en pecannoten

Kurkumarijst met groentestoofpotje en pecannoten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Vet 25 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 56.9 g
Suiker 8.2 g
Vezel 11.9 g
Eiwit 10.5 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ui in partjes van 1 cm.

  4. Verwijder het voetje van de spruiten en snij middendoor.

  5. Snij de preien in de lengte in 4 en daarna in stukken van 3 à 4 cm.

  6. Hak de pecannoten grof.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de kokosolie in een kookpot en roerbak de ui, de stukken prei en de spruitjes 5 min. goudbruin. Kruid met de tijm, peper en zout.

  10. Voeg het citroensap en 2 dl water toe. Dek af en laat ± 10 min. stoven.

  11. Roer er de laatste min. de wortelslierten onder.

  12. Roer de kurkuma onder de rijst en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de rijst over kommetjes of diepe borden en lepel er de gestoofde groenten over.

  15. Bestrooi met de pecannoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ui in partjes van 1 cm.

  4. Verwijder het voetje van de spruiten en snij middendoor.

  5. Snij de preien in de lengte in 4 en daarna in stukken van 3 à 4 cm.

  6. Hak de pecannoten grof.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de kokosolie in een kookpot en roerbak de ui, de stukken prei en de spruitjes 5 min. goudbruin. Kruid met de tijm, peper en zout.

  10. Voeg het citroensap en 2 dl water toe. Dek af en laat ± 10 min. stoven.

  11. Roer er de laatste min. de wortelslierten onder.

  12. Roer de kurkuma onder de rijst en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de rijst over kommetjes of diepe borden en lepel er de gestoofde groenten over.

  15. Bestrooi met de pecannoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Vet 25 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 56.9 g
Suiker 8.2 g
Vezel 11.9 g
Eiwit 10.5 g
Zout 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France

Bekijk het recept digitaal