- Bewaar

- Bewaar
Kwartel- en parelhoenfilets in abrikozenstoofpotje
Onze drankensuggesties
Wijn Trumpeter Malbec Cabernet Mendoza - Argentinië Deze intens gekleurde wijn heeft mooie aroma's van kruiden en zwart fruit. In de vlezige aanzet proeft u veel rijp fruit, een lichte houttoets en mooie kruiden. Wijn Château des Biscarrats A.C. Lalande-de-Pomerol Deze elegante wijn geurt heerlijk naar rijp zwart fruit, een toets van specerijen en champignons. De smaak is aangenaam en toegankelijk. Op een frisse aanzet volgt een rond en fruitig middenstuk met frisse zuren, wat cacao en soepele tannines tot in de afdronk.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de abrikozen in reepjes en laat ze 1 à 2 u zwellen in een steelpan met de rode wijn.
-
Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien zodat u ze van elkaar kan losmaken.
-
Laat de parelhoenfilets ontdooien en snij in stukken van ongeveer dezelfde grootte als de kwartelfilets.
-
Rooster de pijnboompitten zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.
-
Bereiding:
-
Leg de kwartel- en parelhoenfilets op een ovenplaat en besprenkel met de olijfolie. Kruid met enkele draaien van de Provençaalse kruidenmix. Draai de filets om zodat ze volledig met olie en kruiden omhuld zijn.
-
Schuif de ovenplaat zo dicht mogelijk tegen de grill van de oven en laat 4 min. kleuren. Draai de filets om en laat de andere kant nog 3 à 4 min. kleuren.
-
Breng ondertussen de rode wijn met de abrikozenreepjes aan de kook. Giet er de kippenbouillon bij en laat 1 à 2 min. goed doorkoken. Smelt er de aalbessengelei in en bind lichtjes met instantsausbinder. Neem van het vuur en roer er de klontjes koude boter onder. Kruid met peper en zout.
-
Schep het vlees door de saus.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een bedje verse tagliatelle en verdeel er het vlees en de saus rond. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Onze drankensuggesties
Wijn Trumpeter Malbec Cabernet Mendoza - Argentinië Deze intens gekleurde wijn heeft mooie aroma's van kruiden en zwart fruit. In de vlezige aanzet proeft u veel rijp fruit, een lichte houttoets en mooie kruiden. Wijn Château des Biscarrats A.C. Lalande-de-Pomerol Deze elegante wijn geurt heerlijk naar rijp zwart fruit, een toets van specerijen en champignons. De smaak is aangenaam en toegankelijk. Op een frisse aanzet volgt een rond en fruitig middenstuk met frisse zuren, wat cacao en soepele tannines tot in de afdronk.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de abrikozen in reepjes en laat ze 1 à 2 u zwellen in een steelpan met de rode wijn.
-
Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien zodat u ze van elkaar kan losmaken.
-
Laat de parelhoenfilets ontdooien en snij in stukken van ongeveer dezelfde grootte als de kwartelfilets.
-
Rooster de pijnboompitten zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.
-
Bereiding:
-
Leg de kwartel- en parelhoenfilets op een ovenplaat en besprenkel met de olijfolie. Kruid met enkele draaien van de Provençaalse kruidenmix. Draai de filets om zodat ze volledig met olie en kruiden omhuld zijn.
-
Schuif de ovenplaat zo dicht mogelijk tegen de grill van de oven en laat 4 min. kleuren. Draai de filets om en laat de andere kant nog 3 à 4 min. kleuren.
-
Breng ondertussen de rode wijn met de abrikozenreepjes aan de kook. Giet er de kippenbouillon bij en laat 1 à 2 min. goed doorkoken. Smelt er de aalbessengelei in en bind lichtjes met instantsausbinder. Neem van het vuur en roer er de klontjes koude boter onder. Kruid met peper en zout.
-
Schep het vlees door de saus.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een bedje verse tagliatelle en verdeel er het vlees en de saus rond. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Trumpeter Malbec Cabernet Mendoza - Argentinië Deze intens gekleurde wijn heeft mooie aroma's van kruiden en zwart fruit. In de vlezige aanzet proeft u veel rijp fruit, een lichte houttoets en mooie kruiden. Wijn Château des Biscarrats A.C. Lalande-de-Pomerol Deze elegante wijn geurt heerlijk naar rijp zwart fruit, een toets van specerijen en champignons. De smaak is aangenaam en toegankelijk. Op een frisse aanzet volgt een rond en fruitig middenstuk met frisse zuren, wat cacao en soepele tannines tot in de afdronk.