Kwarteleitjes met zoete sjalotjes
Kwarteleitjes met zoete sjalotjes

Kwarteleitjes met zoete sjalotjes

10 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 6.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de eitjes 3 min. in kokend water. Pel de hardgekookte eitjes en snij in de lengte in twee.

  3. Snipper de sjalotjes fijn en bak ze 2 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de balsamicoazijn, de Luikse siroop, 4 eetl. olijfolie, peper en zout toe. Laat nog 3 min. inkoken.

  4. Leg 6 halve eitjes met de bolle kant naar boven op een bordje. Lepel er de sjalotjessaus over en garneer met enkele korianderblaadjes. Serveer koud of warm.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de eitjes 3 min. in kokend water. Pel de hardgekookte eitjes en snij in de lengte in twee.

  3. Snipper de sjalotjes fijn en bak ze 2 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de balsamicoazijn, de Luikse siroop, 4 eetl. olijfolie, peper en zout toe. Laat nog 3 min. inkoken.

  4. Leg 6 halve eitjes met de bolle kant naar boven op een bordje. Lepel er de sjalotjessaus over en garneer met enkele korianderblaadjes. Serveer koud of warm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 6.2 g

Bekijk het recept digitaal