- Bewaar

- Bewaar
Kwartelfilet met perencompote
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Pierreux 2009 A.O.P. Brouilly
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Laat de kwartelfilets volledig ontdooien en dep droog. Besprenkel met wat citroensap.
-
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij 1 peer in de lengte in 8 gelijke stukken. Snij de andere peren in blokjes.
-
Verwijder de grove stelen van de waterkers.
-
Bereiding:
-
Breng de gevogeltefond aan de kook samen met de blokjes peer. Dek af en laat 15 min. garen op een zacht vuurtje. Mix alles tot een gladde compote en breng op smaak met de Luikse perensiroop en de xeresazijn.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken peer 5 min. aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met de suiker.
-
Smelt 2 eetl. boter in een andere braadpan en bak de kwartelfilets goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. verder gaar worden op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Verdeel de perencompote over de borden en plaats hierop telkens 2 stukjes gebakken peer. Verdeel 2 à 3 stukken kwartelfilet op elk bord en garneer met de waterkers. Serveer met kroketten.
U kan de kwartelfilet gerust vervangen door kip- of kalkoenfilet.
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Pierreux 2009 A.O.P. Brouilly
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Laat de kwartelfilets volledig ontdooien en dep droog. Besprenkel met wat citroensap.
-
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij 1 peer in de lengte in 8 gelijke stukken. Snij de andere peren in blokjes.
-
Verwijder de grove stelen van de waterkers.
-
Bereiding:
-
Breng de gevogeltefond aan de kook samen met de blokjes peer. Dek af en laat 15 min. garen op een zacht vuurtje. Mix alles tot een gladde compote en breng op smaak met de Luikse perensiroop en de xeresazijn.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken peer 5 min. aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met de suiker.
-
Smelt 2 eetl. boter in een andere braadpan en bak de kwartelfilets goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. verder gaar worden op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Verdeel de perencompote over de borden en plaats hierop telkens 2 stukjes gebakken peer. Verdeel 2 à 3 stukken kwartelfilet op elk bord en garneer met de waterkers. Serveer met kroketten.
U kan de kwartelfilet gerust vervangen door kip- of kalkoenfilet.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Pierreux 2009 A.O.P. Brouilly