Laagjesmousse van banaan en rode vruchten
Laagjesmousse van banaan en rode vruchten

Laagjesmousse van banaan en rode vruchten

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 229 kcal
Vet 2 g
Koolhydraat 46.1 g
Eiwit 6.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Stoof de rode vruchten in 1 dl water ± 5 min., tot ze zacht zijn. Voeg de bloemsuiker toe.

  3. Prak de bananen fijn met het sap van 1/2 limoen en meng met de plattekaas.

  4. Verwijder de schil en het harde middengedeelte van de ananas. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verdeel de ananasblokjes over 4 glazen. Giet er het plattekaas-banaanmengsel over, lepel er een dun laagje rode vruchten over en zet nog even koel weg.

  7. Afwerking:
  8. Strooi wat muesli over de mousse en versier met een takje munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Stoof de rode vruchten in 1 dl water ± 5 min., tot ze zacht zijn. Voeg de bloemsuiker toe.

  3. Prak de bananen fijn met het sap van 1/2 limoen en meng met de plattekaas.

  4. Verwijder de schil en het harde middengedeelte van de ananas. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verdeel de ananasblokjes over 4 glazen. Giet er het plattekaas-banaanmengsel over, lepel er een dun laagje rode vruchten over en zet nog even koel weg.

  7. Afwerking:
  8. Strooi wat muesli over de mousse en versier met een takje munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 229 kcal
Vet 2 g
Koolhydraat 46.1 g
Eiwit 6.7 g

Bekijk het recept digitaal