Lamsboutsneden met ananas
Lamsboutsneden met ananas

Lamsboutsneden met ananas

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 755 kcal
Vet 30.9 g
Koolhydraat 75.6 g
Eiwit 39.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Prik stukjes knoflook in het vlees.

  3. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan. Leg er de lamsboutsneden in en laat ze aan elke zijde 2 min. korsten. Draai het vuur lager en laat ze, naar wens, enkele minuten verder bakken (lamsvlees is op z'n best als het lichtroze is). Kruid met peper en zout.

  4. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.

  5. Maak het braadvocht goed los met het glas droge witte wijn en doe ook het ananassap en de honing in de pan.

  6. Laat 8 ananasschijven in dit mengsel verwarmen. Haal ze eruit en hou ze warm.

  7. Meng 1 afgestreken eetl. zachte boter met 1 afgestreken eetl. bloem tot een glad mengsel ('beurre manié'). Doe dit mengsel beetje bij beetje in de pan. Laat de saus al roerend binden.

  8. Kruid met paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Indien u dat wenst, kunt u de saus zeven.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met rijst met stukjes ananas.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Prik stukjes knoflook in het vlees.

  3. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan. Leg er de lamsboutsneden in en laat ze aan elke zijde 2 min. korsten. Draai het vuur lager en laat ze, naar wens, enkele minuten verder bakken (lamsvlees is op z'n best als het lichtroze is). Kruid met peper en zout.

  4. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.

  5. Maak het braadvocht goed los met het glas droge witte wijn en doe ook het ananassap en de honing in de pan.

  6. Laat 8 ananasschijven in dit mengsel verwarmen. Haal ze eruit en hou ze warm.

  7. Meng 1 afgestreken eetl. zachte boter met 1 afgestreken eetl. bloem tot een glad mengsel ('beurre manié'). Doe dit mengsel beetje bij beetje in de pan. Laat de saus al roerend binden.

  8. Kruid met paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Indien u dat wenst, kunt u de saus zeven.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met rijst met stukjes ananas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 755 kcal
Vet 30.9 g
Koolhydraat 75.6 g
Eiwit 39.2 g

Bekijk het recept digitaal