- Bewaar

- Bewaar
Lamsboutsneden met ananas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Prik stukjes knoflook in het vlees.
-
Verhit 2 eetl. boter in een braadpan. Leg er de lamsboutsneden in en laat ze aan elke zijde 2 min. korsten. Draai het vuur lager en laat ze, naar wens, enkele minuten verder bakken (lamsvlees is op z'n best als het lichtroze is). Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
-
Maak het braadvocht goed los met het glas droge witte wijn en doe ook het ananassap en de honing in de pan.
-
Laat 8 ananasschijven in dit mengsel verwarmen. Haal ze eruit en hou ze warm.
-
Meng 1 afgestreken eetl. zachte boter met 1 afgestreken eetl. bloem tot een glad mengsel ('beurre manié'). Doe dit mengsel beetje bij beetje in de pan. Laat de saus al roerend binden.
-
Kruid met paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Indien u dat wenst, kunt u de saus zeven.
-
Afwerking:
-
Dien op met rijst met stukjes ananas.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Prik stukjes knoflook in het vlees.
-
Verhit 2 eetl. boter in een braadpan. Leg er de lamsboutsneden in en laat ze aan elke zijde 2 min. korsten. Draai het vuur lager en laat ze, naar wens, enkele minuten verder bakken (lamsvlees is op z'n best als het lichtroze is). Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
-
Maak het braadvocht goed los met het glas droge witte wijn en doe ook het ananassap en de honing in de pan.
-
Laat 8 ananasschijven in dit mengsel verwarmen. Haal ze eruit en hou ze warm.
-
Meng 1 afgestreken eetl. zachte boter met 1 afgestreken eetl. bloem tot een glad mengsel ('beurre manié'). Doe dit mengsel beetje bij beetje in de pan. Laat de saus al roerend binden.
-
Kruid met paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Indien u dat wenst, kunt u de saus zeven.
-
Afwerking:
-
Dien op met rijst met stukjes ananas.