Lamsboutsneden met porto en rozijnen
Lamsboutsneden met porto en rozijnen

Lamsboutsneden met porto en rozijnen

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 40.9 g
Koolhydraat 9.5 g
Eiwit 35 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Week de rozijntjes enkele uren in de porto.

  3. Bereiding:
  4. Prik in elke lamsboutsnede enkele stukjes look.

  5. Laat een braadpan heet worden en smelt er dan pas de boter in. Leg de lamsboutsneden in de pan en laat op een hevig vuur aan beide zijden goed aanbakken (2 min. aan elke kant). Uw vlees krijgt een mooi korstje als u het tijdens het bakken niet verschuift.

  6. Kruid met peper en zout, marjolein en een weinig rozemarijn. Draai het vuur wat lager en laat nog enkele minuten bakken.

  7. Schep het vlees vervolgens uit de pan en hou het warm.

  8. Giet de porto met de rozijnen in de pan en schraap de braadresten los.

  9. Voeg de room toe en laat de saus inkoken. Breng ten slotte op smaak met 1/2 koffielepel kerriepoeder.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met rijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Week de rozijntjes enkele uren in de porto.

  3. Bereiding:
  4. Prik in elke lamsboutsnede enkele stukjes look.

  5. Laat een braadpan heet worden en smelt er dan pas de boter in. Leg de lamsboutsneden in de pan en laat op een hevig vuur aan beide zijden goed aanbakken (2 min. aan elke kant). Uw vlees krijgt een mooi korstje als u het tijdens het bakken niet verschuift.

  6. Kruid met peper en zout, marjolein en een weinig rozemarijn. Draai het vuur wat lager en laat nog enkele minuten bakken.

  7. Schep het vlees vervolgens uit de pan en hou het warm.

  8. Giet de porto met de rozijnen in de pan en schraap de braadresten los.

  9. Voeg de room toe en laat de saus inkoken. Breng ten slotte op smaak met 1/2 koffielepel kerriepoeder.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 40.9 g
Koolhydraat 9.5 g
Eiwit 35 g

Bekijk het recept digitaal