- Bewaar

- Bewaar
Lamsboutsneden met porto en rozijnen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Week de rozijntjes enkele uren in de porto.
-
Bereiding:
-
Prik in elke lamsboutsnede enkele stukjes look.
-
Laat een braadpan heet worden en smelt er dan pas de boter in. Leg de lamsboutsneden in de pan en laat op een hevig vuur aan beide zijden goed aanbakken (2 min. aan elke kant). Uw vlees krijgt een mooi korstje als u het tijdens het bakken niet verschuift.
-
Kruid met peper en zout, marjolein en een weinig rozemarijn. Draai het vuur wat lager en laat nog enkele minuten bakken.
-
Schep het vlees vervolgens uit de pan en hou het warm.
-
Giet de porto met de rozijnen in de pan en schraap de braadresten los.
-
Voeg de room toe en laat de saus inkoken. Breng ten slotte op smaak met 1/2 koffielepel kerriepoeder.
-
Afwerking:
-
Dien op met rijst.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Week de rozijntjes enkele uren in de porto.
-
Bereiding:
-
Prik in elke lamsboutsnede enkele stukjes look.
-
Laat een braadpan heet worden en smelt er dan pas de boter in. Leg de lamsboutsneden in de pan en laat op een hevig vuur aan beide zijden goed aanbakken (2 min. aan elke kant). Uw vlees krijgt een mooi korstje als u het tijdens het bakken niet verschuift.
-
Kruid met peper en zout, marjolein en een weinig rozemarijn. Draai het vuur wat lager en laat nog enkele minuten bakken.
-
Schep het vlees vervolgens uit de pan en hou het warm.
-
Giet de porto met de rozijnen in de pan en schraap de braadresten los.
-
Voeg de room toe en laat de saus inkoken. Breng ten slotte op smaak met 1/2 koffielepel kerriepoeder.
-
Afwerking:
-
Dien op met rijst.