Lamsbrazades met krieltjesbrochette en waterkersslaatje
Lamsbrazades met krieltjesbrochette en waterkersslaatje

Lamsbrazades met krieltjesbrochette en waterkersslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 583 kcal
Vet 37.2 g
Koolhydraat 21.3 g
Eiwit 40.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de krielaardappelen 25 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij intussen de tomaten in 2 of 4, afhankelijk van de dikte. Verwijder de onderste, grove steeltjes van de waterkers. Meng de waterkers met de tomaten en de rucola.

  4. Meng de olijfolie met het citroensap en de Luikse siroop en breng op smaak met peper en zout. Giet over de salade.

  5. Maak schilfers van de manchego en strooi over de salade.

  6. Steek afwisselend de aardappelen en de sneetjes coppa in accordeonvorm op 4 brochettestokjes.

  7. Bak de lamsbrazades 2 min. aan elke kant op de barbecue. Leg er de krieltjesbrochettes bij en laat even mee opwarmen.

  8. De bijgerechten in dit recept zijn ook lekker bij runderbrazades, countrysteaks, runderbrochettes of lamskoteletten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de krielaardappelen 25 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij intussen de tomaten in 2 of 4, afhankelijk van de dikte. Verwijder de onderste, grove steeltjes van de waterkers. Meng de waterkers met de tomaten en de rucola.

  4. Meng de olijfolie met het citroensap en de Luikse siroop en breng op smaak met peper en zout. Giet over de salade.

  5. Maak schilfers van de manchego en strooi over de salade.

  6. Steek afwisselend de aardappelen en de sneetjes coppa in accordeonvorm op 4 brochettestokjes.

  7. Bak de lamsbrazades 2 min. aan elke kant op de barbecue. Leg er de krieltjesbrochettes bij en laat even mee opwarmen.

  8. De bijgerechten in dit recept zijn ook lekker bij runderbrazades, countrysteaks, runderbrochettes of lamskoteletten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 583 kcal
Vet 37.2 g
Koolhydraat 21.3 g
Eiwit 40.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Le Petit Balthazar Merlot I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal