Lamsburgers met verrassingsaardappel
Lamsburgers met verrassingsaardappel

Lamsburgers met verrassingsaardappel

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 33.5 g
Koolhydraat 13.2 g
Eiwit 34.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (25 min.)
  3. Kook de aardappelen in de schil ± 15 min. in lichtgezouten water.

  4. Snij ondertussen de comtékaas in 4 lange sneetjes. Rol een blaadje basilicum rond elk sneetje.

  5. Giet de aardappelen af en doorboor met een appelboor. Haal er het kruim uit en hou apart.

  6. Kruid de aardappelen binnenin met Italiaanse kruidenmix. Prik enkele keren met een vork in de aardappelen.

  7. Steek een kaasrolletje in het hart van de aardappelen en vul verder op met wat aardappelkruim.

  8. Wrijf de aardappelen in met 1 koffi el. olijfolie en kruid met peper en zout. Wikkel ze in aluminiumfolie en zet koel weg.

  9. Bereiding:
  10. Bereiding op de barbecue (30 min.)
  11. Leg de aardappelen 30 min. op het barbecuerooster. Prik er af en toe in met een vork om te zien of ze gaar zijn.

  12. Wrijf ondertussen de lamsburgers lichtjes in met 1 koffiel. olijfolie en gril ze 6 à 7 min. op een matig warme barbecue. Draai halverwege de baktijd om.

  13. Afwerking:
  14. Leg 2 lamsburgers en 1 verrassingsaardappel op elk bord.

  15. Serveer met een stukje brood en een zelfgemaakte tomatentartaar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (25 min.)
  3. Kook de aardappelen in de schil ± 15 min. in lichtgezouten water.

  4. Snij ondertussen de comtékaas in 4 lange sneetjes. Rol een blaadje basilicum rond elk sneetje.

  5. Giet de aardappelen af en doorboor met een appelboor. Haal er het kruim uit en hou apart.

  6. Kruid de aardappelen binnenin met Italiaanse kruidenmix. Prik enkele keren met een vork in de aardappelen.

  7. Steek een kaasrolletje in het hart van de aardappelen en vul verder op met wat aardappelkruim.

  8. Wrijf de aardappelen in met 1 koffi el. olijfolie en kruid met peper en zout. Wikkel ze in aluminiumfolie en zet koel weg.

  9. Bereiding:
  10. Bereiding op de barbecue (30 min.)
  11. Leg de aardappelen 30 min. op het barbecuerooster. Prik er af en toe in met een vork om te zien of ze gaar zijn.

  12. Wrijf ondertussen de lamsburgers lichtjes in met 1 koffiel. olijfolie en gril ze 6 à 7 min. op een matig warme barbecue. Draai halverwege de baktijd om.

  13. Afwerking:
  14. Leg 2 lamsburgers en 1 verrassingsaardappel op elk bord.

  15. Serveer met een stukje brood en een zelfgemaakte tomatentartaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 33.5 g
Koolhydraat 13.2 g
Eiwit 34.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Grand Cru Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Italië andere Les Hauts Rocs | A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal