- Bewaar

- Bewaar
Lamscurry met kokosmelk en rijst
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon - Western Cape - Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen in grove stukken.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snij de lamsboutsneden in grote stukken. Kruid de stukken lamsvlees aan alle kanten met zwarte peper en zout. Wentel door de bloem en klop de overtollige bloem lichtjes af.
-
Hak de korianderblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een stoofpot. Bak de stukken lamsvlees aan alle kanten mooi bruin (doe dit eventueel in meerdere keren). Neem de stukken vlees uit de stoofpot en zet opzij.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde stoofpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook samen met het paprikapoeder 10 min. op een zacht vuur.
-
Voeg de stukken wortel toe en roer om.
-
Doe de stukken vlees opnieuw in de stoofpot en meng goed.
-
Roer er de ketchup onder en overgiet met de bouillon langs de rand van de stoofpot. Breng aan de kook en laat 1 u. à 1 u. 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur. Het vlees moet heel zacht zijn.
-
Kook 10 min. voor het einde van de stooftijd de rijst afgedekt gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en bedek met een propere keukenhanddoek. Laat 5 min. stomen en roer dan los met een vork.
-
Voeg op het einde van de stooftijd de kokosmelk toe aan de lamscurry en meng goed. Verwarm nog even, maar laat niet meer koken. Werk af met wat grofgehakte korianderblaadjes.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon - Western Cape - Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen in grove stukken.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snij de lamsboutsneden in grote stukken. Kruid de stukken lamsvlees aan alle kanten met zwarte peper en zout. Wentel door de bloem en klop de overtollige bloem lichtjes af.
-
Hak de korianderblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een stoofpot. Bak de stukken lamsvlees aan alle kanten mooi bruin (doe dit eventueel in meerdere keren). Neem de stukken vlees uit de stoofpot en zet opzij.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde stoofpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook samen met het paprikapoeder 10 min. op een zacht vuur.
-
Voeg de stukken wortel toe en roer om.
-
Doe de stukken vlees opnieuw in de stoofpot en meng goed.
-
Roer er de ketchup onder en overgiet met de bouillon langs de rand van de stoofpot. Breng aan de kook en laat 1 u. à 1 u. 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur. Het vlees moet heel zacht zijn.
-
Kook 10 min. voor het einde van de stooftijd de rijst afgedekt gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en bedek met een propere keukenhanddoek. Laat 5 min. stomen en roer dan los met een vork.
-
Voeg op het einde van de stooftijd de kokosmelk toe aan de lamscurry en meng goed. Verwarm nog even, maar laat niet meer koken. Werk af met wat grofgehakte korianderblaadjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon - Western Cape - Zuid-Afrika