Lamsfilet en krieltjes uit de oven met gremolata en gegrilde asperges
Lamsfilet en krieltjes uit de oven met gremolata en gegrilde asperges

Lamsfilet en krieltjes uit de oven met gremolata en gegrilde asperges

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 34.5 g
Suiker 2.9 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 36.2 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in 2.

  4. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  5. Pel het knoflook en snipper 1 teentje fijn.

  6. Pluk de blaadjes munt, waterkers en platte peterselie.

  7. Snij 4 radijzen in schijfjes en snij het groen van de andere radijsjes, maar laat nog een klein stukje eraan.

  8. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Doe de krieltjes samen met de ongesneden radijsjes in een ovenschaal. Meng er 1 eetl. olijfolie en het fijngesnipperde teentje knoflook onder, kruid met zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook intussen de asperges ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  13. Mix de munt fijn met de peterselie, het teentje knoflook, de citroenzeste, 3 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout in een hoge maatbeker.

  14. Smelt de boter in een braadpan en bak de lamsfilet aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  15. Leg het het vlees tussen de krieltjes en zet nog 10 min. in de oven.

  16. Meng de waterkers met de schijfjes radijs. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en de witte balsamicoazijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  17. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de asperges 1 à 2 min. aan elke kant.

  18. Afwerking:
  19. Verdeel de asperges over de borden. Snij de lamsfilet in schuine sneetjes en leg op de asperges. Schep er de krieltjes en gebakken radijsjes bij. Verdeel wat gremolata over het lamsvlees en geef er het waterkersslaatje bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in 2.

  4. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  5. Pel het knoflook en snipper 1 teentje fijn.

  6. Pluk de blaadjes munt, waterkers en platte peterselie.

  7. Snij 4 radijzen in schijfjes en snij het groen van de andere radijsjes, maar laat nog een klein stukje eraan.

  8. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Doe de krieltjes samen met de ongesneden radijsjes in een ovenschaal. Meng er 1 eetl. olijfolie en het fijngesnipperde teentje knoflook onder, kruid met zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook intussen de asperges ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  13. Mix de munt fijn met de peterselie, het teentje knoflook, de citroenzeste, 3 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout in een hoge maatbeker.

  14. Smelt de boter in een braadpan en bak de lamsfilet aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  15. Leg het het vlees tussen de krieltjes en zet nog 10 min. in de oven.

  16. Meng de waterkers met de schijfjes radijs. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en de witte balsamicoazijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  17. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de asperges 1 à 2 min. aan elke kant.

  18. Afwerking:
  19. Verdeel de asperges over de borden. Snij de lamsfilet in schuine sneetjes en leg op de asperges. Schep er de krieltjes en gebakken radijsjes bij. Verdeel wat gremolata over het lamsvlees en geef er het waterkersslaatje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 34.5 g
Suiker 2.9 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 36.2 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Chouffe Blond Sterk blond bier Wijn Le Libertin de Lussac A.O.P. Lussac-Saint-Emilion

Bekijk het recept digitaal