Lamsfilet met amandelkorstje en torentje van peer en koolrabi
Lamsfilet met amandelkorstje en torentje van peer en koolrabi

Lamsfilet met amandelkorstje en torentje van peer en koolrabi

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 589 kcal
Vet 27.5 g
Koolhydraat 20.7 g
Eiwit 58.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.) * Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. * Snipper de peterselie fijn en meng samen met 1 eetl. boter onder de amandelschilfers. * Schil de koolrabi's en snij samen met de ongeschilde peren in schijven van 1/2 cm (u hebt er 8 van elk nodig)

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de lamsfilets aan alle kanten goudbruin. Schik ze naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er de amandelboter over. Giet een scheutje water in de pan en schraap de braadresten los. Giet bij het vlees en zet 15 min. in de voorverwarmde oven (lamsfi let wordt rosé gegeten).

  6. Maak intussen met de schijven koolrabi en peer, en de sneetjes pancetta 4 torentjes in een ovenschaal. Wissel de ingrediënten af. Lepel er telkens 1 koffi el. honing op en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de oven.

  7. Haal het vlees uit de ovenschaal en laat even rusten onder aluminiumfolie. Blus de ovenschaal met het bier en giet alles in een steelpannetje. Breng aan de kook. Neem van het vuur en roer er 1 eetl. koude boter in klontjes onder tot een gebonden saus. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Snij het vlees in mooie schuine sneetjes en schik over de borden. Lepel er de saus rond en serveer met een torentje van koolrabi en peer. Geef er kroketten bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.) * Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. * Snipper de peterselie fijn en meng samen met 1 eetl. boter onder de amandelschilfers. * Schil de koolrabi's en snij samen met de ongeschilde peren in schijven van 1/2 cm (u hebt er 8 van elk nodig)

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de lamsfilets aan alle kanten goudbruin. Schik ze naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er de amandelboter over. Giet een scheutje water in de pan en schraap de braadresten los. Giet bij het vlees en zet 15 min. in de voorverwarmde oven (lamsfi let wordt rosé gegeten).

  6. Maak intussen met de schijven koolrabi en peer, en de sneetjes pancetta 4 torentjes in een ovenschaal. Wissel de ingrediënten af. Lepel er telkens 1 koffi el. honing op en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de oven.

  7. Haal het vlees uit de ovenschaal en laat even rusten onder aluminiumfolie. Blus de ovenschaal met het bier en giet alles in een steelpannetje. Breng aan de kook. Neem van het vuur en roer er 1 eetl. koude boter in klontjes onder tot een gebonden saus. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Snij het vlees in mooie schuine sneetjes en schik over de borden. Lepel er de saus rond en serveer met een torentje van koolrabi en peer. Geef er kroketten bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 589 kcal
Vet 27.5 g
Koolhydraat 20.7 g
Eiwit 58.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La Tour du Pin Figeac A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru

Bekijk het recept digitaal