- Bewaar

- Bewaar
Lamsfilet met gebakken aardpeer en komijn (gluten- en lactosevrij)
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Dubbel Abdijbier Wijn Le Fort-du-Bois A.O.P. Saint-Emilion
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Schil de aardperen en snij in 4 of 6 naargelang de dikte.
-
Snij de sjalotten in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
1. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpot, samen met de komijn. Voeg de stukken aardpeer toe en bak aan alle kanten goudbruin.
-
2. Verlaag het vuur en voeg de halvemaantjes sjalot toe. Kruid met de cayennepeper, peper en zout, en laat nog 5 min. bakken. Roer af en toe.
-
3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de oppervlakkig ontdooide lamsfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Strijk de bovenkant van de filets in met de honing. Leg de filets naast elkaar in een ovenschotel en zet 8 à 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Zet de oven uit en laat het vlees enkele minuten rusten.
-
4. Giet ondertussen de vleesbouillon in de pan en schraap de braadresten los. Laat even op een hevig vuur koken. Neem van het vuur en klop er de koude lactosevrije vetstof in klontjes onder.
-
Afwerking:
-
Snij de lamsfilets in schuine sneden en verdeel over de borden. Lepel er wat saus over en dien op met de gebakken aardperen met komijn en kroketten.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Dubbel Abdijbier Wijn Le Fort-du-Bois A.O.P. Saint-Emilion
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Schil de aardperen en snij in 4 of 6 naargelang de dikte.
-
Snij de sjalotten in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
1. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpot, samen met de komijn. Voeg de stukken aardpeer toe en bak aan alle kanten goudbruin.
-
2. Verlaag het vuur en voeg de halvemaantjes sjalot toe. Kruid met de cayennepeper, peper en zout, en laat nog 5 min. bakken. Roer af en toe.
-
3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de oppervlakkig ontdooide lamsfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Strijk de bovenkant van de filets in met de honing. Leg de filets naast elkaar in een ovenschotel en zet 8 à 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Zet de oven uit en laat het vlees enkele minuten rusten.
-
4. Giet ondertussen de vleesbouillon in de pan en schraap de braadresten los. Laat even op een hevig vuur koken. Neem van het vuur en klop er de koude lactosevrije vetstof in klontjes onder.
-
Afwerking:
-
Snij de lamsfilets in schuine sneden en verdeel over de borden. Lepel er wat saus over en dien op met de gebakken aardperen met komijn en kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Dubbel Abdijbier Wijn Le Fort-du-Bois A.O.P. Saint-Emilion