- Bewaar

- Bewaar
Lamsfilets op toast met aardappel-tomaatgratin
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages Wijn Château Vieux Robin 'Bois de Lunier' Cru Bourgeois A.C. Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de champignons in stukjes en stoof ze (met deksel) in een nootje boter met een half blokje vleesbouillon, peper en zout (± 5 min.). (1)
-
Rooster de sneetjes brood in een broodrooster en wrijf ze in met het teentje knoflook.
-
Snij de in de schil gekookte aardappelen in sneden van 0,5 tot 1 cm dik en de tomaten in schijfjes van ongeveer dezelfde dikte. Schik de schijven aardappel en tomaat afwisselend en dakpansgewijs in een ovenschotel (een ronde schotel geeft een mooi effect). Verdeel er de 3 eetl. gesmolten boter over en kruid met peper en zout.
-
Schuif de aardappel-tomaatschotel gedurende 15 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de lamsfilets: 6 à 7 min. aan de ene kant, 5 min. aan de andere kant. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm intussen ook de toasts in de voorverwarmde oven (3 min. op 200 °C).
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet het braadvet weg en doe de witte wijn in de pan. Zet op een hevig vuur en voeg het tomatenconcentraat en de mosterd toe. Roer er vervolgens de room onder en laat gedurende 2 min. inkoken. Voeg dan de champignons met hun stoofvocht toe en breng weer aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Snij de lamsfilets in schuine, dunne sneetjes en schik ze op de toasts. Lepel er een beetje saus over en geef er de rest apart bij. Dien op met de aardappel-tomaatgratin waarover u een beetje peterselie strooit.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages Wijn Château Vieux Robin 'Bois de Lunier' Cru Bourgeois A.C. Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de champignons in stukjes en stoof ze (met deksel) in een nootje boter met een half blokje vleesbouillon, peper en zout (± 5 min.). (1)
-
Rooster de sneetjes brood in een broodrooster en wrijf ze in met het teentje knoflook.
-
Snij de in de schil gekookte aardappelen in sneden van 0,5 tot 1 cm dik en de tomaten in schijfjes van ongeveer dezelfde dikte. Schik de schijven aardappel en tomaat afwisselend en dakpansgewijs in een ovenschotel (een ronde schotel geeft een mooi effect). Verdeel er de 3 eetl. gesmolten boter over en kruid met peper en zout.
-
Schuif de aardappel-tomaatschotel gedurende 15 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de lamsfilets: 6 à 7 min. aan de ene kant, 5 min. aan de andere kant. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm intussen ook de toasts in de voorverwarmde oven (3 min. op 200 °C).
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet het braadvet weg en doe de witte wijn in de pan. Zet op een hevig vuur en voeg het tomatenconcentraat en de mosterd toe. Roer er vervolgens de room onder en laat gedurende 2 min. inkoken. Voeg dan de champignons met hun stoofvocht toe en breng weer aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Snij de lamsfilets in schuine, dunne sneetjes en schik ze op de toasts. Lepel er een beetje saus over en geef er de rest apart bij. Dien op met de aardappel-tomaatgratin waarover u een beetje peterselie strooit.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages Wijn Château Vieux Robin 'Bois de Lunier' Cru Bourgeois A.C. Médoc