Lamsgrillade met basilicum en paprikasalade
Lamsgrillade met basilicum en paprikasalade

Lamsgrillade met basilicum en paprikasalade

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 40.5 g
Koolhydraat 1.3 g
Eiwit 36 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de knoflookteentjes en plet ze in een slakom. Voeg er een snuifje zout aan toe en de basilicum. Giet er druppelsgewijs de olijfolie bij en roer goed, tot u een fijn, romig mengsel krijgt.

  3. Bestrijk het lamsvlees aan alle zijden met het mengsel van olie, look en basilicum. Laat ± 1 u trekken in de koelkast.

  4. Bereiding:
  5. Laat het vlees aan beide zijden bakken op de grill (afhankelijk van de dikte) en kruid met peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Geef er rijst of taboulé bij en de paprikasalade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de knoflookteentjes en plet ze in een slakom. Voeg er een snuifje zout aan toe en de basilicum. Giet er druppelsgewijs de olijfolie bij en roer goed, tot u een fijn, romig mengsel krijgt.

  3. Bestrijk het lamsvlees aan alle zijden met het mengsel van olie, look en basilicum. Laat ± 1 u trekken in de koelkast.

  4. Bereiding:
  5. Laat het vlees aan beide zijden bakken op de grill (afhankelijk van de dikte) en kruid met peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Geef er rijst of taboulé bij en de paprikasalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 40.5 g
Koolhydraat 1.3 g
Eiwit 36 g

Bekijk het recept digitaal