- Bewaar

- Bewaar
Lamskotelet met tijm, krieltjesbrochette en linzenslaatje
Onze drankensuggesties
Bier Bush Blond, sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
BEREIDING IN DE KEUKEN (1 u.)
-
Doe 4 eetl. olijfolie en de tijm in een plastic zak en leg er de lamskoteletten in. Laat ± 1 u. marineren in de koelkast.
-
Spoel intussen de linzen onder koud water en doe in een kookpot.
-
Snipper de sjalotten fijn en voeg samen met 1 blaadje laurier toe aan de linzen. Overgiet met 4 dl water en breng aan de kook. Laat 25 min. garen.
-
Giet af en spoel onder koud water. Verwijder het laurierblaadje.
-
Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.
-
Steek afwisselend 3 krieltjes, 2 blaadjes laurier en 1 sneetje serranoham op een brochettestokje. Maak zo nog 3 brochettes.
-
Prak de feta grof met een vork.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaat en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de blaadjes munt in reepjes en snipper de lente-uitjes fijn.
-
Meng samen met de feta en de rucola onder de linzen. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
-
Haal de lamskoteletten uit de marinade en dep droog. Bak ze ± 2 min. aan elke kant op een hete barbecue.
-
Verwarm de krieltjesbrochettes 5 à 10 min. op een matig warme barbecue of op de zijkanten ervan. Draai regelmatig om.
Onze drankensuggesties
Bier Bush Blond, sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
BEREIDING IN DE KEUKEN (1 u.)
-
Doe 4 eetl. olijfolie en de tijm in een plastic zak en leg er de lamskoteletten in. Laat ± 1 u. marineren in de koelkast.
-
Spoel intussen de linzen onder koud water en doe in een kookpot.
-
Snipper de sjalotten fijn en voeg samen met 1 blaadje laurier toe aan de linzen. Overgiet met 4 dl water en breng aan de kook. Laat 25 min. garen.
-
Giet af en spoel onder koud water. Verwijder het laurierblaadje.
-
Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.
-
Steek afwisselend 3 krieltjes, 2 blaadjes laurier en 1 sneetje serranoham op een brochettestokje. Maak zo nog 3 brochettes.
-
Prak de feta grof met een vork.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaat en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de blaadjes munt in reepjes en snipper de lente-uitjes fijn.
-
Meng samen met de feta en de rucola onder de linzen. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
-
Haal de lamskoteletten uit de marinade en dep droog. Bak ze ± 2 min. aan elke kant op een hete barbecue.
-
Verwarm de krieltjesbrochettes 5 à 10 min. op een matig warme barbecue of op de zijkanten ervan. Draai regelmatig om.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Bush Blond, sterk blond bier