Lamskotelet met tijm, krieltjesbrochette en linzenslaatje
Lamskotelet met tijm, krieltjesbrochette en linzenslaatje

Lamskotelet met tijm, krieltjesbrochette en linzenslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 858 kcal
Vet 42.4 g
Verzadigd vet 18.1 g
Koolhydraat 53.3 g
Suiker 5 g
Vezel 13 g
Eiwit 59.3 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. BEREIDING IN DE KEUKEN (1 u.)
  3. Doe 4 eetl. olijfolie en de tijm in een plastic zak en leg er de lamskoteletten in. Laat ± 1 u. marineren in de koelkast.

  4. Spoel intussen de linzen onder koud water en doe in een kookpot.

  5. Snipper de sjalotten fijn en voeg samen met 1 blaadje laurier toe aan de linzen. Overgiet met 4 dl water en breng aan de kook. Laat 25 min. garen.

  6. Giet af en spoel onder koud water. Verwijder het laurierblaadje.

  7. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.

  8. Steek afwisselend 3 krieltjes, 2 blaadjes laurier en 1 sneetje serranoham op een brochettestokje. Maak zo nog 3 brochettes.

  9. Prak de feta grof met een vork.

  10. Verwijder de pitjes uit de tomaat en snij in blokjes van 1 cm.

  11. Snij de blaadjes munt in reepjes en snipper de lente-uitjes fijn.

  12. Meng samen met de feta en de rucola onder de linzen. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  13. BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
  14. Haal de lamskoteletten uit de marinade en dep droog. Bak ze ± 2 min. aan elke kant op een hete barbecue.

  15. Verwarm de krieltjesbrochettes 5 à 10 min. op een matig warme barbecue of op de zijkanten ervan. Draai regelmatig om.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. BEREIDING IN DE KEUKEN (1 u.)
  3. Doe 4 eetl. olijfolie en de tijm in een plastic zak en leg er de lamskoteletten in. Laat ± 1 u. marineren in de koelkast.

  4. Spoel intussen de linzen onder koud water en doe in een kookpot.

  5. Snipper de sjalotten fijn en voeg samen met 1 blaadje laurier toe aan de linzen. Overgiet met 4 dl water en breng aan de kook. Laat 25 min. garen.

  6. Giet af en spoel onder koud water. Verwijder het laurierblaadje.

  7. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.

  8. Steek afwisselend 3 krieltjes, 2 blaadjes laurier en 1 sneetje serranoham op een brochettestokje. Maak zo nog 3 brochettes.

  9. Prak de feta grof met een vork.

  10. Verwijder de pitjes uit de tomaat en snij in blokjes van 1 cm.

  11. Snij de blaadjes munt in reepjes en snipper de lente-uitjes fijn.

  12. Meng samen met de feta en de rucola onder de linzen. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  13. BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
  14. Haal de lamskoteletten uit de marinade en dep droog. Bak ze ± 2 min. aan elke kant op een hete barbecue.

  15. Verwarm de krieltjesbrochettes 5 à 10 min. op een matig warme barbecue of op de zijkanten ervan. Draai regelmatig om.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 858 kcal
Vet 42.4 g
Verzadigd vet 18.1 g
Koolhydraat 53.3 g
Suiker 5 g
Vezel 13 g
Eiwit 59.3 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bush Blond, sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal