- Bewaar

- Bewaar
Lamskoteletjes met laurieraardappelen
Onze drankensuggesties
Wijn Château La Courançonne A.C. Côtes du Rhône Partybox 5 L Wijn Château Duplessis Cru Bourgeois A.C. Moulis-en-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers het teentje knoflook.
-
Meng met het zout, de zwartepeperbolletjes en de rozemarijn.
-
Stamp dit mengsel fijn en voeg er 1 dl olijfolie en het bloedsinaasappelsap aan toe. Meng goed.
-
Snij de limoen in 4.
-
Schik de koteletjes naast elkaar in een schotel. Stop de limoenpartjes tussen het vlees en overgiet met de marinade. Laat marineren in de koelkast gedurende minstens 20 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Kook de ongeschilde aardappelen gedurende 20 min. in water met de laurierblaadjes en de wijn. Giet af.
-
Schik de aardappelen in een ovenschotel, bestrooi met het zeezout en verstuif er olijfolie op.
-
Steek de laurierblaadjes tussen de aardappelen en zet de schotel 20 min. in de voorverwarmde oven. Of leg de aardappelen in een aluminium bakje, voeg de overige ingrediënten toe, dek af met een vel aluminiumfolie en verwarm 10 min. op de barbecue.
-
Dep de gemarineerde koteletjes lichtjes droog en bak 3 à 4 min. aan elke kant in een pan of 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
-
Afwerking:
-
Serveer de gegrilde lamskoteletjes met de laurieraardappelen en een slabuideltje.
Voor diepvriesvlees Laat diepvriesvlees 3 à 4 u marineren. TIP Bijgerecht: Slabuideltje (4 personen) 1 Meng het vruchtvlees van 2 passievruchten met 1 mango en 1 avocado die u ontpit hebt en in blokjes gesneden. 2 Voeg 2 eetl. geroosterde noten-mengeling en 1 eetl. notenolie toe. 3 Snij 4 bladeren ijsbergsla in gelijke vierkanten en vul met de vruchtenmengeling. Plooi de slabladeren dicht en zet vast met een prikkertje. Voeg enkele blaadjes rucola toe ter versiering.
Onze drankensuggesties
Wijn Château La Courançonne A.C. Côtes du Rhône Partybox 5 L Wijn Château Duplessis Cru Bourgeois A.C. Moulis-en-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers het teentje knoflook.
-
Meng met het zout, de zwartepeperbolletjes en de rozemarijn.
-
Stamp dit mengsel fijn en voeg er 1 dl olijfolie en het bloedsinaasappelsap aan toe. Meng goed.
-
Snij de limoen in 4.
-
Schik de koteletjes naast elkaar in een schotel. Stop de limoenpartjes tussen het vlees en overgiet met de marinade. Laat marineren in de koelkast gedurende minstens 20 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Kook de ongeschilde aardappelen gedurende 20 min. in water met de laurierblaadjes en de wijn. Giet af.
-
Schik de aardappelen in een ovenschotel, bestrooi met het zeezout en verstuif er olijfolie op.
-
Steek de laurierblaadjes tussen de aardappelen en zet de schotel 20 min. in de voorverwarmde oven. Of leg de aardappelen in een aluminium bakje, voeg de overige ingrediënten toe, dek af met een vel aluminiumfolie en verwarm 10 min. op de barbecue.
-
Dep de gemarineerde koteletjes lichtjes droog en bak 3 à 4 min. aan elke kant in een pan of 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
-
Afwerking:
-
Serveer de gegrilde lamskoteletjes met de laurieraardappelen en een slabuideltje.
Voor diepvriesvlees Laat diepvriesvlees 3 à 4 u marineren. TIP Bijgerecht: Slabuideltje (4 personen) 1 Meng het vruchtvlees van 2 passievruchten met 1 mango en 1 avocado die u ontpit hebt en in blokjes gesneden. 2 Voeg 2 eetl. geroosterde noten-mengeling en 1 eetl. notenolie toe. 3 Snij 4 bladeren ijsbergsla in gelijke vierkanten en vul met de vruchtenmengeling. Plooi de slabladeren dicht en zet vast met een prikkertje. Voeg enkele blaadjes rucola toe ter versiering.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château La Courançonne A.C. Côtes du Rhône Partybox 5 L Wijn Château Duplessis Cru Bourgeois A.C. Moulis-en-Médoc