- Bewaar

- Bewaar
Lamsmanchettes met lentegroenten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook de boontjes gaar in gezouten water (zonder deksel, voor de mooie groene kleur) en giet af.
-
Verdeel de boontjes over 8 flinterdunne sneetjes gerookt spek en rol op. Schik de rolletjes (zonder vetstof) in een pan en laat op een zacht vuur verwarmen.
-
Laat een stukje groen aan de jonge worteltjes. Stoof ze zachtjes gaar in 2 eetl. boter. Strooi er op het einde de suiker over, zodat ze lichtjes karamelliseren. Kruid met peper en zout.
-
Steek in elke lamsmanchette 1 à 2 stukjes knoflook. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsmanchettes aan beide zijden goudbruin (1 à 2 min. per kant). Het vlees moet binnenin nog wat rozig zijn. Wilt u het vlees meer doorbakken, laat het dan op een zacht vuur nog even verder garen. Kruid met een snuifje rozemarijn, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien op met gekookte primeuraardappelen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook de boontjes gaar in gezouten water (zonder deksel, voor de mooie groene kleur) en giet af.
-
Verdeel de boontjes over 8 flinterdunne sneetjes gerookt spek en rol op. Schik de rolletjes (zonder vetstof) in een pan en laat op een zacht vuur verwarmen.
-
Laat een stukje groen aan de jonge worteltjes. Stoof ze zachtjes gaar in 2 eetl. boter. Strooi er op het einde de suiker over, zodat ze lichtjes karamelliseren. Kruid met peper en zout.
-
Steek in elke lamsmanchette 1 à 2 stukjes knoflook. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsmanchettes aan beide zijden goudbruin (1 à 2 min. per kant). Het vlees moet binnenin nog wat rozig zijn. Wilt u het vlees meer doorbakken, laat het dan op een zacht vuur nog even verder garen. Kruid met een snuifje rozemarijn, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien op met gekookte primeuraardappelen.