Lamsmanchettes met lentegroenten
Lamsmanchettes met lentegroenten

Lamsmanchettes met lentegroenten

10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 703 kcal
Vet 42.5 g
Koolhydraat 15.6 g
Eiwit 64.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de boontjes gaar in gezouten water (zonder deksel, voor de mooie groene kleur) en giet af.

  3. Verdeel de boontjes over 8 flinterdunne sneetjes gerookt spek en rol op. Schik de rolletjes (zonder vetstof) in een pan en laat op een zacht vuur verwarmen.

  4. Laat een stukje groen aan de jonge worteltjes. Stoof ze zachtjes gaar in 2 eetl. boter. Strooi er op het einde de suiker over, zodat ze lichtjes karamelliseren. Kruid met peper en zout.

  5. Steek in elke lamsmanchette 1 à 2 stukjes knoflook. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsmanchettes aan beide zijden goudbruin (1 à 2 min. per kant). Het vlees moet binnenin nog wat rozig zijn. Wilt u het vlees meer doorbakken, laat het dan op een zacht vuur nog even verder garen. Kruid met een snuifje rozemarijn, peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Dien op met gekookte primeuraardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de boontjes gaar in gezouten water (zonder deksel, voor de mooie groene kleur) en giet af.

  3. Verdeel de boontjes over 8 flinterdunne sneetjes gerookt spek en rol op. Schik de rolletjes (zonder vetstof) in een pan en laat op een zacht vuur verwarmen.

  4. Laat een stukje groen aan de jonge worteltjes. Stoof ze zachtjes gaar in 2 eetl. boter. Strooi er op het einde de suiker over, zodat ze lichtjes karamelliseren. Kruid met peper en zout.

  5. Steek in elke lamsmanchette 1 à 2 stukjes knoflook. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsmanchettes aan beide zijden goudbruin (1 à 2 min. per kant). Het vlees moet binnenin nog wat rozig zijn. Wilt u het vlees meer doorbakken, laat het dan op een zacht vuur nog even verder garen. Kruid met een snuifje rozemarijn, peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Dien op met gekookte primeuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 703 kcal
Vet 42.5 g
Koolhydraat 15.6 g
Eiwit 64.1 g

Bekijk het recept digitaal