- Bewaar

- Bewaar
Lamsrumpsteak met tomaten-basilicumsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Schitterende rode wijn uit Noord-Spanje (Rioja), gerijpt op eikenhouten vaten. Hierdoor is het boeket voorzien van een lichte houttoets die perfect samengaat met de fruitigheid en de finesse. Wijn Casa Mayor Cabernet Sauvignon Old Vines Chili Wijn Na de intense aroma's van rijp fruit (kers en pruim) volgt een geconcentreerde en evenwichtige smaak met een goede structuur. In de aangename afdronk zitten soepele tannines.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en leg er de lamsrumpsteaks in. Kleur ze gedurende ± 2 min. goudbruin aan elke kant.
-
Haal de lamsrumpsteaks uit de pan. Kruid elk stuk vlees met 1/2 koffiel. rozemarijn, peper en zout. Wikkel elk stuk in aluminiumfolie.
-
Schik de stukken vlees in de voorverwarmde oven op 180 °C en laat 7 à 10 min. gaar worden. Schakel de oven uit en laat nog 3 min. rusten.
-
Bereid intussen de saus: smelt 2 eetl. boter in de pan waarin u het vlees hebt gebakken. Stoof er de fijngesnipperde sjalotten in, samen met de gesnipperde teentjes knoflook.
-
Voeg de rode wijn toe en breng aan de kook. Laat 1 à 2 min. koken.
-
Doe er de tomatenstukjes en een mespunt suiker bij en kruid met cayennepeper, peper en zout. Laat opnieuw 2 min. koken.
-
Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes en voeg ze op het einde toe aan de saus (door de blaadjes te scheuren, komt er meer aroma vrij).
-
Haal de lamsrumpsteaks uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en snij het vlees in schuine sneetjes.
-
Serveer met pasta of fijne frietjes en geef er de saus apart bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Schitterende rode wijn uit Noord-Spanje (Rioja), gerijpt op eikenhouten vaten. Hierdoor is het boeket voorzien van een lichte houttoets die perfect samengaat met de fruitigheid en de finesse. Wijn Casa Mayor Cabernet Sauvignon Old Vines Chili Wijn Na de intense aroma's van rijp fruit (kers en pruim) volgt een geconcentreerde en evenwichtige smaak met een goede structuur. In de aangename afdronk zitten soepele tannines.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en leg er de lamsrumpsteaks in. Kleur ze gedurende ± 2 min. goudbruin aan elke kant.
-
Haal de lamsrumpsteaks uit de pan. Kruid elk stuk vlees met 1/2 koffiel. rozemarijn, peper en zout. Wikkel elk stuk in aluminiumfolie.
-
Schik de stukken vlees in de voorverwarmde oven op 180 °C en laat 7 à 10 min. gaar worden. Schakel de oven uit en laat nog 3 min. rusten.
-
Bereid intussen de saus: smelt 2 eetl. boter in de pan waarin u het vlees hebt gebakken. Stoof er de fijngesnipperde sjalotten in, samen met de gesnipperde teentjes knoflook.
-
Voeg de rode wijn toe en breng aan de kook. Laat 1 à 2 min. koken.
-
Doe er de tomatenstukjes en een mespunt suiker bij en kruid met cayennepeper, peper en zout. Laat opnieuw 2 min. koken.
-
Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes en voeg ze op het einde toe aan de saus (door de blaadjes te scheuren, komt er meer aroma vrij).
-
Haal de lamsrumpsteaks uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en snij het vlees in schuine sneetjes.
-
Serveer met pasta of fijne frietjes en geef er de saus apart bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Schitterende rode wijn uit Noord-Spanje (Rioja), gerijpt op eikenhouten vaten. Hierdoor is het boeket voorzien van een lichte houttoets die perfect samengaat met de fruitigheid en de finesse. Wijn Casa Mayor Cabernet Sauvignon Old Vines Chili Wijn Na de intense aroma's van rijp fruit (kers en pruim) volgt een geconcentreerde en evenwichtige smaak met een goede structuur. In de aangename afdronk zitten soepele tannines.