Lamsrumpsteak met zachte tapenade
Lamsrumpsteak met zachte tapenade

Lamsrumpsteak met zachte tapenade

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 391 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 1.3 g
Eiwit 36.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de lamsrumpsteaks goudbruin gedurende 2 min. aan elke kant.

  3. Zet het vuur zachter en bak nog 4 à 8 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Lamsvlees moet binnenin nog rozig zijn. Kruid met peper en zout.

  4. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Giet 1/2 dl rode wijn in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Voeg ook de room en de tapenade toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Werk af met de fijngesnipperde blaadjes basilicum.

  5. Afwerking:
  6. Snij de lamsrumpsteaks in schuine sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met bv. gestoofde venkel en verse tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de lamsrumpsteaks goudbruin gedurende 2 min. aan elke kant.

  3. Zet het vuur zachter en bak nog 4 à 8 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Lamsvlees moet binnenin nog rozig zijn. Kruid met peper en zout.

  4. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Giet 1/2 dl rode wijn in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Voeg ook de room en de tapenade toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Werk af met de fijngesnipperde blaadjes basilicum.

  5. Afwerking:
  6. Snij de lamsrumpsteaks in schuine sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met bv. gestoofde venkel en verse tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 391 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 1.3 g
Eiwit 36.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Villa Sopita D.O.C.G. Chianti Italië Aangename rode Italiaanse wijn met stralend granaatrode kleur. Heel harmonieus, met fijne tannines in de smaak. Wijn Réserve du Château Mouton A.C. Bordeaux Supérieur Mooie, licht gecorseerde bordeaux supérieur, soepel en heel aangenaam in de mond.

Bekijk het recept digitaal