- Bewaar

- Bewaar
Lamsrumpsteak met zachte tapenade
Onze drankensuggesties
Wijn Villa Sopita D.O.C.G. Chianti Italië Aangename rode Italiaanse wijn met stralend granaatrode kleur. Heel harmonieus, met fijne tannines in de smaak. Wijn Réserve du Château Mouton A.C. Bordeaux Supérieur Mooie, licht gecorseerde bordeaux supérieur, soepel en heel aangenaam in de mond.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de lamsrumpsteaks goudbruin gedurende 2 min. aan elke kant.
-
Zet het vuur zachter en bak nog 4 à 8 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Lamsvlees moet binnenin nog rozig zijn. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Giet 1/2 dl rode wijn in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Voeg ook de room en de tapenade toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Werk af met de fijngesnipperde blaadjes basilicum.
-
Afwerking:
-
Snij de lamsrumpsteaks in schuine sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met bv. gestoofde venkel en verse tagliatelle.
Onze drankensuggesties
Wijn Villa Sopita D.O.C.G. Chianti Italië Aangename rode Italiaanse wijn met stralend granaatrode kleur. Heel harmonieus, met fijne tannines in de smaak. Wijn Réserve du Château Mouton A.C. Bordeaux Supérieur Mooie, licht gecorseerde bordeaux supérieur, soepel en heel aangenaam in de mond.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de lamsrumpsteaks goudbruin gedurende 2 min. aan elke kant.
-
Zet het vuur zachter en bak nog 4 à 8 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Lamsvlees moet binnenin nog rozig zijn. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Giet 1/2 dl rode wijn in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Voeg ook de room en de tapenade toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Werk af met de fijngesnipperde blaadjes basilicum.
-
Afwerking:
-
Snij de lamsrumpsteaks in schuine sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met bv. gestoofde venkel en verse tagliatelle.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Villa Sopita D.O.C.G. Chianti Italië Aangename rode Italiaanse wijn met stralend granaatrode kleur. Heel harmonieus, met fijne tannines in de smaak. Wijn Réserve du Château Mouton A.C. Bordeaux Supérieur Mooie, licht gecorseerde bordeaux supérieur, soepel en heel aangenaam in de mond.