- Bewaar

- Bewaar
Lamsschotel met kokos
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Château de Pena A.O.P. Côtes du Roussillon Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij het lamsvlees in dunne reepjes.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze 3 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwijder de harde kern uit de ananas en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Roerbak het kokospoeder in een wok tot het lichtbruin kleurt. Haal uit de wok.
-
Halveer de kerstomaten.
-
Snij de ui in halvemaantjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de koriander grof.
-
Bereiding:
-
Kook de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Neem de kookpot van het vuur, dek af met een keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen. Roer de rijst los met een vork.
-
Verhit ondertussen de wok en voeg de rijstolie toe. Roerbak de ui met het kerriepoeder, de komijnpoeder en de cayennepeper 1 min.
-
Voeg de bloemkoolroosjes, de paprikablokjes en 1 dl water toe. Roerbak 2 min.
-
Giet er de kokosmelk bij en laat nog 3 min. garen.
-
Voeg de lamsreepjes toe en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout.
-
Doe er de kerstomaten en de ananasblokjes bij en roerbak 1 min.
-
Afwerking:
-
Strooi er het geroosterde kokospoeder en de fijngesnipperde koriander over. Serveer met de basmatirijst.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Château de Pena A.O.P. Côtes du Roussillon Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij het lamsvlees in dunne reepjes.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze 3 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwijder de harde kern uit de ananas en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Roerbak het kokospoeder in een wok tot het lichtbruin kleurt. Haal uit de wok.
-
Halveer de kerstomaten.
-
Snij de ui in halvemaantjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de koriander grof.
-
Bereiding:
-
Kook de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Neem de kookpot van het vuur, dek af met een keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen. Roer de rijst los met een vork.
-
Verhit ondertussen de wok en voeg de rijstolie toe. Roerbak de ui met het kerriepoeder, de komijnpoeder en de cayennepeper 1 min.
-
Voeg de bloemkoolroosjes, de paprikablokjes en 1 dl water toe. Roerbak 2 min.
-
Giet er de kokosmelk bij en laat nog 3 min. garen.
-
Voeg de lamsreepjes toe en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout.
-
Doe er de kerstomaten en de ananasblokjes bij en roerbak 1 min.
-
Afwerking:
-
Strooi er het geroosterde kokospoeder en de fijngesnipperde koriander over. Serveer met de basmatirijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Château de Pena A.O.P. Côtes du Roussillon Villages