- Bewaar

- Bewaar
Lamsstoofpotje met wintergroenten en zoete wijn
Onze drankensuggesties
Wijn Château Saint-Corbian - A.O.P. Saint-Estèphe Château Haut Gay - A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snij de lamsschouder in gelijke stukken van 3 cm.
-
Schil de raapjes, de wortelen, de aardperen en de pastinaken. Snij de raapjes in 6 partjes, de wortelen in schijfjes van 1 cm dik en de aardperen in 2. Snij de pastinaken eerst in de lengte in 3 en daarna in blokjes van 2 cm.
-
Snipper de rode uien fijn en plet het knoflook met de platte kant van een mes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en meng er de olijfolie onder. Bak de stukken vlees aan alle kanten goudbruin, samen met de fijngesnipperde uien.
-
Kruid met het saffraanpoeder, de komijnzaadjes, de takjes tijm, het geplette knoflook, peper en zout. Roer er de bloem goed onder en laat 1 min. bakken.
-
Giet er voorzichtig en langs de rand van de kookpot de witte wijn en de kippen bouillon bij. Roer er de tomatenpuree onder. Schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Laat 45 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de groenten en de gedroogde abrikozen toe en laat nog 40 min. verder garen. Kruid eventueel met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met gekookte aardappelen of couscous.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Saint-Corbian - A.O.P. Saint-Estèphe Château Haut Gay - A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snij de lamsschouder in gelijke stukken van 3 cm.
-
Schil de raapjes, de wortelen, de aardperen en de pastinaken. Snij de raapjes in 6 partjes, de wortelen in schijfjes van 1 cm dik en de aardperen in 2. Snij de pastinaken eerst in de lengte in 3 en daarna in blokjes van 2 cm.
-
Snipper de rode uien fijn en plet het knoflook met de platte kant van een mes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en meng er de olijfolie onder. Bak de stukken vlees aan alle kanten goudbruin, samen met de fijngesnipperde uien.
-
Kruid met het saffraanpoeder, de komijnzaadjes, de takjes tijm, het geplette knoflook, peper en zout. Roer er de bloem goed onder en laat 1 min. bakken.
-
Giet er voorzichtig en langs de rand van de kookpot de witte wijn en de kippen bouillon bij. Roer er de tomatenpuree onder. Schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Laat 45 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de groenten en de gedroogde abrikozen toe en laat nog 40 min. verder garen. Kruid eventueel met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met gekookte aardappelen of couscous.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Saint-Corbian - A.O.P. Saint-Estèphe Château Haut Gay - A.O.P. Bordeaux Supérieur