Lamswok met kerrie en banaan
Lamswok met kerrie en banaan

Lamswok met kerrie en banaan

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 24.3 g
Eiwit 23.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Bereid de saus voor: verhit 1 eetl. oosterse bakolie in een steelpan en doe er de grofgesnipperde ui in. Laat even stoven. Schil de appel en snij in stukken. Voeg bij de ui. Strooi er 1 à 2 eetl. kerriepoeder over en roer om. Giet er de kokosmelk en de kippenbouillon bij, schep om, dek af en laat 20 min. zachtjes sudderen.

  4. Snij het vlees in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de wok en voeg 1 eetl. oosterse bakolie toe. Roerbak de blokjes lamsvlees gedurende 2 min. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de bananen in schijfjes en bak heel even mee.

  8. Voeg de kerriesaus toe aan de wok en laat op hoge temperatuur even goed inkoken, tot de saus lichtgebonden is.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met basmatirijst of verse tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Bereid de saus voor: verhit 1 eetl. oosterse bakolie in een steelpan en doe er de grofgesnipperde ui in. Laat even stoven. Schil de appel en snij in stukken. Voeg bij de ui. Strooi er 1 à 2 eetl. kerriepoeder over en roer om. Giet er de kokosmelk en de kippenbouillon bij, schep om, dek af en laat 20 min. zachtjes sudderen.

  4. Snij het vlees in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de wok en voeg 1 eetl. oosterse bakolie toe. Roerbak de blokjes lamsvlees gedurende 2 min. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de bananen in schijfjes en bak heel even mee.

  8. Voeg de kerriesaus toe aan de wok en laat op hoge temperatuur even goed inkoken, tot de saus lichtgebonden is.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met basmatirijst of verse tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 24.3 g
Eiwit 23.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Camino Salva Cru Bourgeois A.C. Haut-Médoc Wijn Château des Ramières A.C. Gigondas

Bekijk het recept digitaal