Lasagne bolognese met spinazie
Lasagne bolognese met spinazie

Lasagne bolognese met spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1007 kcal
Vet 59.9 g
Koolhydraat 62.4 g
Eiwit 54.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.) - Snij de mozzarella in stukjes. - Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bereiding:
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Doe er de tomatenblokjes bij en kruid naar smaak met Italiaanse kruidenmix. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren spinazie ± 5 min. Giet overtollig vocht af en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Maak ondertussen de kaassaus: smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem goed onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en roer goed met de klopper over de volledige bodem van de steelpan. Laat al roerend enkele min. pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Neem de kookpot van het vuur en roer de helft van de geraspte kaas onder de saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Giet een beetje kaassaus in een ovenschaal. Leg er eerst een laagje lasagnevellen, dan een laagje spinazie en mozzarella en daarna een laagje tomatensaus met gehakt op. Zorg ervoor dat de lasagnevellen elkaar niet overlappen. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Begin en eindig altijd met een laagje kaassaus.

  8. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.) - Snij de mozzarella in stukjes. - Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bereiding:
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Doe er de tomatenblokjes bij en kruid naar smaak met Italiaanse kruidenmix. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren spinazie ± 5 min. Giet overtollig vocht af en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Maak ondertussen de kaassaus: smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem goed onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en roer goed met de klopper over de volledige bodem van de steelpan. Laat al roerend enkele min. pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Neem de kookpot van het vuur en roer de helft van de geraspte kaas onder de saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Giet een beetje kaassaus in een ovenschaal. Leg er eerst een laagje lasagnevellen, dan een laagje spinazie en mozzarella en daarna een laagje tomatensaus met gehakt op. Zorg ervoor dat de lasagnevellen elkaar niet overlappen. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Begin en eindig altijd met een laagje kaassaus.

  8. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1007 kcal
Vet 59.9 g
Koolhydraat 62.4 g
Eiwit 54.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Toscana Rosso I.G.T. - Santa Martina Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari - Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal