- Bewaar

- Bewaar
Lasagne-envelopjes met scampi's
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris `Strangenberg' A.C. Alsace Bertheim Grote witte wijn uit het hart van de Elzas. Hij bezit een mooie gele kleur en een intense neus van bloemetjes en wit fruit (abrikoos). Volle, sappige smaak tot in de lange finale.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de scampi's (dompel ze daarvoor 2 min. onder in heet water) en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt). Dep goed droog.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij de aubergine en de mango in kleine blokjes.
-
Plet de korianderbolletjes.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof al roerend de blokjes aubergine en mango gedurende 3 min. Voeg het limoensap toe en kruid met peper, zout en cayennepeper. Dek af en laat 15 min. zachtjes sudderen. Roer regelmatig om. Neem het deksel van de pan en laat enkele min. verder sudderen op een matig vuur zodat het vocht kan verdampen. Laat afkoelen.
-
Breng intussen 1 L lichtgezouten water aan de kook. Voeg de lasagnevellen toe en kook gedurende 8 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de fijngesnipperde sjalotjes en het knoflook. Blus met de wijn en kruid met peper, zout, dragon en de geplette korianderbolletjes. Voeg de scampi's toe en laat 3 min. gaar worden op een matig vuur. Haal de scampi's uit de pan en hou apart.
-
Giet de lichte room in de pan met de wijn en laat op een hevig vuur inkoken tot een gladde, lichtgebonden saus.
-
Voeg de scampi's bij de saus en neem van het vuur.
-
Maak de lasagne-envelopjes: verdeel wat aubergine-mangosaus over de helft van elk lasagnevel en verdeel er de scampi's over. Vouw dicht.
-
Beboter een vuurvaste schotel (of 4 individuele schoteltjes) en schik er de envelopjes in. Schep de rest van de saus over de envelopjes. Dek af met aluminiumfolie en zet koel weg.
-
Op het moment zelf
-
Plaats de schotel gedurende 25 à 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een envelopje en lepel er wat saus uit de ovenschotel rond. Garneer met verse koriander of peterselie. Dien op met stokbrood.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris `Strangenberg' A.C. Alsace Bertheim Grote witte wijn uit het hart van de Elzas. Hij bezit een mooie gele kleur en een intense neus van bloemetjes en wit fruit (abrikoos). Volle, sappige smaak tot in de lange finale.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de scampi's (dompel ze daarvoor 2 min. onder in heet water) en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt). Dep goed droog.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij de aubergine en de mango in kleine blokjes.
-
Plet de korianderbolletjes.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof al roerend de blokjes aubergine en mango gedurende 3 min. Voeg het limoensap toe en kruid met peper, zout en cayennepeper. Dek af en laat 15 min. zachtjes sudderen. Roer regelmatig om. Neem het deksel van de pan en laat enkele min. verder sudderen op een matig vuur zodat het vocht kan verdampen. Laat afkoelen.
-
Breng intussen 1 L lichtgezouten water aan de kook. Voeg de lasagnevellen toe en kook gedurende 8 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de fijngesnipperde sjalotjes en het knoflook. Blus met de wijn en kruid met peper, zout, dragon en de geplette korianderbolletjes. Voeg de scampi's toe en laat 3 min. gaar worden op een matig vuur. Haal de scampi's uit de pan en hou apart.
-
Giet de lichte room in de pan met de wijn en laat op een hevig vuur inkoken tot een gladde, lichtgebonden saus.
-
Voeg de scampi's bij de saus en neem van het vuur.
-
Maak de lasagne-envelopjes: verdeel wat aubergine-mangosaus over de helft van elk lasagnevel en verdeel er de scampi's over. Vouw dicht.
-
Beboter een vuurvaste schotel (of 4 individuele schoteltjes) en schik er de envelopjes in. Schep de rest van de saus over de envelopjes. Dek af met aluminiumfolie en zet koel weg.
-
Op het moment zelf
-
Plaats de schotel gedurende 25 à 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een envelopje en lepel er wat saus uit de ovenschotel rond. Garneer met verse koriander of peterselie. Dien op met stokbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris `Strangenberg' A.C. Alsace Bertheim Grote witte wijn uit het hart van de Elzas. Hij bezit een mooie gele kleur en een intense neus van bloemetjes en wit fruit (abrikoos). Volle, sappige smaak tot in de lange finale.