Lasagne met zalm en tuinkruiden
Lasagne met zalm en tuinkruiden

Lasagne met zalm en tuinkruiden

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 776 kcal
Vet 43.7 g
Koolhydraat 55.6 g
Eiwit 39.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Smelt de boter in een kookpan, roer er de bloem door en laat even bakken. Leng al roerend aan met de kippenbouillon tot een gladde, lichtgebonden saus. Roer er de eidooiers door en kruid met de dragon, de basilicum, peper en zout. Voeg ook het diepgevroren bolletje kervel toe.

  4. Snij de zalmporties horizontaal doormidden zodat ze nog half zo dik zijn.

  5. Snij de courgettes in schijfjes van ± 1/2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Maak de lasagne in een diepe ovenschotel: bedek de bodem van de schotel met een dun laagje saus, dan lasagnevellen (leg ze naast elkaar, niet te veel over elkaar), terug saus, dan de sneetjes zalm (kruid ze met peper en zout), terug lasagnevellen, de schijfjes courgette en terug lasagnevellen. Eindig met een laagje saus en strooi er de gemalen mozzarella over.

  8. Schuif de lasagne gedurende 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  9. Afwerking:
  10. Dien onmiddellijk op met sneetjes stokbrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Smelt de boter in een kookpan, roer er de bloem door en laat even bakken. Leng al roerend aan met de kippenbouillon tot een gladde, lichtgebonden saus. Roer er de eidooiers door en kruid met de dragon, de basilicum, peper en zout. Voeg ook het diepgevroren bolletje kervel toe.

  4. Snij de zalmporties horizontaal doormidden zodat ze nog half zo dik zijn.

  5. Snij de courgettes in schijfjes van ± 1/2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Maak de lasagne in een diepe ovenschotel: bedek de bodem van de schotel met een dun laagje saus, dan lasagnevellen (leg ze naast elkaar, niet te veel over elkaar), terug saus, dan de sneetjes zalm (kruid ze met peper en zout), terug lasagnevellen, de schijfjes courgette en terug lasagnevellen. Eindig met een laagje saus en strooi er de gemalen mozzarella over.

  8. Schuif de lasagne gedurende 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  9. Afwerking:
  10. Dien onmiddellijk op met sneetjes stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 776 kcal
Vet 43.7 g
Koolhydraat 55.6 g
Eiwit 39.8 g

Bekijk het recept digitaal