Lasagne verde met andijvie
Lasagne verde met andijvie

Lasagne verde met andijvie

Hoofdgerecht
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 954 kcal
Vet 54.9 g
Verzadigd vet 24.6 g
Koolhydraat 59.7 g
Suiker 13.6 g
Vezel 54.9 g
Eiwit 51.4 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng ook een kookpot met lichtgezouten water aan de kook.

  3. Snij de onderkant van de andijvie en verwijder de buitenste bladeren. Snij de rest van de krop in de lengte in 4 en daarna in reepjes. Verdeel de broccoli in roosjes.

  4. Kook de broccoli 5 à 8 min. gaar. Verhit intussen ook 1 eetl. olijfolie in een andere kookpot en laat de andijvie 5 à 7 min. slinken. Giet de broccoli af en voeg toe aan de andijvie. Laat nog 3 min. mee opwarmen.

  5. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat enkele min. pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het gehakt 2 à 3 min. op een hoog vuur. Maak los met een vork.

  7. Meng de andijvie en de broccoli met de bechamelsaus en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg het gehakt toe.

  8. Verdeel een laagje saus over een ovenschaal en leg er enkele lasagnevellen op. Bedek opnieuw met een laag saus en een laag pasta. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus en bestrooi met de emmentaler. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng ook een kookpot met lichtgezouten water aan de kook.

  3. Snij de onderkant van de andijvie en verwijder de buitenste bladeren. Snij de rest van de krop in de lengte in 4 en daarna in reepjes. Verdeel de broccoli in roosjes.

  4. Kook de broccoli 5 à 8 min. gaar. Verhit intussen ook 1 eetl. olijfolie in een andere kookpot en laat de andijvie 5 à 7 min. slinken. Giet de broccoli af en voeg toe aan de andijvie. Laat nog 3 min. mee opwarmen.

  5. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat enkele min. pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het gehakt 2 à 3 min. op een hoog vuur. Maak los met een vork.

  7. Meng de andijvie en de broccoli met de bechamelsaus en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg het gehakt toe.

  8. Verdeel een laagje saus over een ovenschaal en leg er enkele lasagnevellen op. Bedek opnieuw met een laag saus en een laag pasta. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus en bestrooi met de emmentaler. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 954 kcal
Vet 54.9 g
Verzadigd vet 24.6 g
Koolhydraat 59.7 g
Suiker 13.6 g
Vezel 54.9 g
Eiwit 51.4 g
Zout 1.5 g

Bekijk het recept digitaal