Lauwe aardappel-bloemkoolsalade met gerookte zalm
Lauwe aardappel-bloemkoolsalade met gerookte zalm

Lauwe aardappel-bloemkoolsalade met gerookte zalm

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 19 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 23.5 g
Suiker 4.4 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 20.1 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Snij de kerstomaten in reepjes.

  5. Maak een vinaigrette met de wijnazijn, de olie uit de verpakking van de kerstomaten, zwarte peper en zout.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de bloemkool over een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Smelt intussen de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelblokjes 3 à 4 min.

  10. Breng de slamix op smaak met de vinaigrette en meng er de kerstomaten, de aardappelblokjes en de bloemkool onder. Werk af met de sneetjes gerookte zalm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Snij de kerstomaten in reepjes.

  5. Maak een vinaigrette met de wijnazijn, de olie uit de verpakking van de kerstomaten, zwarte peper en zout.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de bloemkool over een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Smelt intussen de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelblokjes 3 à 4 min.

  10. Breng de slamix op smaak met de vinaigrette en meng er de kerstomaten, de aardappelblokjes en de bloemkool onder. Werk af met de sneetjes gerookte zalm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 19 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 23.5 g
Suiker 4.4 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 20.1 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hapkin Sterk blond bier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal