Lauwe aardappelsalade met makreel
Lauwe aardappelsalade met makreel

Lauwe aardappelsalade met makreel

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 17.6 g
Koolhydraat 19.1 g
Eiwit 15.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de augurken en de ongeschilde appel in kleine blokjes.

  4. Snipper de halve rode ui heel fijn.

  5. Snij de steeltjes van de waterkers.

  6. Breek de makreel in hapklare stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Wrijf de ongeschilde kriel-aardappelen goed schoon onder koud water en kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in 2.

  9. Meng ondertussen de waterkers met de rucola, de rode ui en de blokjes appel en augurk.

  10. Meng de zure room en de mosterd onder de krielaardappelen. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de aardappelen over het slaatje en schik er de stukjes makreel op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de augurken en de ongeschilde appel in kleine blokjes.

  4. Snipper de halve rode ui heel fijn.

  5. Snij de steeltjes van de waterkers.

  6. Breek de makreel in hapklare stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Wrijf de ongeschilde kriel-aardappelen goed schoon onder koud water en kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in 2.

  9. Meng ondertussen de waterkers met de rucola, de rode ui en de blokjes appel en augurk.

  10. Meng de zure room en de mosterd onder de krielaardappelen. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de aardappelen over het slaatje en schik er de stukjes makreel op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 17.6 g
Koolhydraat 19.1 g
Eiwit 15.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Tripel Abdijbier Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal