- Bewaar

- Bewaar
Lauwe kipsalade met witloof
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace Wolfberger Monte Palma - Verdejo - D.O. Rueda - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de worteltjes van de veldsla en was voorzichtig in koud water. Zwier voorzichtig droog in de slazwierder.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij fijn.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Snij de ongeschilde appel in blokjes. Pers de citroen en besprenkel de appel met het citroensap.
-
Snipper de rode ui en het bieslook fijn.
-
Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid de bovenkant met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en leg de kipfilets er met de gekruide kant naar beneden in. Bak ze ± 15 min. gaar en goudbruin aan beide kanten. Kruid de bovenkant voor u ze omdraait.
-
Haal uit de pan en snij de kipfilets in blokjes.
-
Meng ondertussen de olijfolie met de yoghurt, de mosterd, de honing, de fijngesnipperde rode ui en het bieslook. Kruid goed met peper en zout.
-
Meng het fijngesnipperde witloof met de appeltjes en de veldsla.
-
Afwerking:
-
Schik de salade op de borden en verdeel er de kippenblokjes over. Lepel er wat dressing over en bestrooi met de grof gehakte walnootpitten.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace Wolfberger Monte Palma - Verdejo - D.O. Rueda - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de worteltjes van de veldsla en was voorzichtig in koud water. Zwier voorzichtig droog in de slazwierder.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij fijn.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Snij de ongeschilde appel in blokjes. Pers de citroen en besprenkel de appel met het citroensap.
-
Snipper de rode ui en het bieslook fijn.
-
Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid de bovenkant met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en leg de kipfilets er met de gekruide kant naar beneden in. Bak ze ± 15 min. gaar en goudbruin aan beide kanten. Kruid de bovenkant voor u ze omdraait.
-
Haal uit de pan en snij de kipfilets in blokjes.
-
Meng ondertussen de olijfolie met de yoghurt, de mosterd, de honing, de fijngesnipperde rode ui en het bieslook. Kruid goed met peper en zout.
-
Meng het fijngesnipperde witloof met de appeltjes en de veldsla.
-
Afwerking:
-
Schik de salade op de borden en verdeel er de kippenblokjes over. Lepel er wat dressing over en bestrooi met de grof gehakte walnootpitten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace Wolfberger Monte Palma - Verdejo - D.O. Rueda - Spanje