Lauwe kipsalade met witloof
Lauwe kipsalade met witloof

Lauwe kipsalade met witloof

40 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 377 kcal
Vet 21.7 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 33 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de worteltjes van de veldsla en was voorzichtig in koud water. Zwier voorzichtig droog in de slazwierder.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij fijn.

  4. Hak de walnootpitten grof.

  5. Snij de ongeschilde appel in blokjes. Pers de citroen en besprenkel de appel met het citroensap.

  6. Snipper de rode ui en het bieslook fijn.

  7. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid de bovenkant met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een braadpan en leg de kipfilets er met de gekruide kant naar beneden in. Bak ze ± 15 min. gaar en goudbruin aan beide kanten. Kruid de bovenkant voor u ze omdraait.

  10. Haal uit de pan en snij de kipfilets in blokjes.

  11. Meng ondertussen de olijfolie met de yoghurt, de mosterd, de honing, de fijngesnipperde rode ui en het bieslook. Kruid goed met peper en zout.

  12. Meng het fijngesnipperde witloof met de appeltjes en de veldsla.

  13. Afwerking:
  14. Schik de salade op de borden en verdeel er de kippenblokjes over. Lepel er wat dressing over en bestrooi met de grof gehakte walnootpitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de worteltjes van de veldsla en was voorzichtig in koud water. Zwier voorzichtig droog in de slazwierder.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij fijn.

  4. Hak de walnootpitten grof.

  5. Snij de ongeschilde appel in blokjes. Pers de citroen en besprenkel de appel met het citroensap.

  6. Snipper de rode ui en het bieslook fijn.

  7. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid de bovenkant met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een braadpan en leg de kipfilets er met de gekruide kant naar beneden in. Bak ze ± 15 min. gaar en goudbruin aan beide kanten. Kruid de bovenkant voor u ze omdraait.

  10. Haal uit de pan en snij de kipfilets in blokjes.

  11. Meng ondertussen de olijfolie met de yoghurt, de mosterd, de honing, de fijngesnipperde rode ui en het bieslook. Kruid goed met peper en zout.

  12. Meng het fijngesnipperde witloof met de appeltjes en de veldsla.

  13. Afwerking:
  14. Schik de salade op de borden en verdeel er de kippenblokjes over. Lepel er wat dressing over en bestrooi met de grof gehakte walnootpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 377 kcal
Vet 21.7 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 33 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace Wolfberger Monte Palma - Verdejo - D.O. Rueda - Spanje

Bekijk het recept digitaal