Lauwe zeevruchtensalade met prinsessenboontjes
Lauwe zeevruchtensalade met prinsessenboontjes

Lauwe zeevruchtensalade met prinsessenboontjes

1 u. 20 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de inktvisringen oppervlakkig ontdooien.

  4. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  5. Snij de ui in fijne ringen.

  6. Hak de dille fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 30 à 40 min. (afhankelijk van de grootte) in de schil in lichtgezouten water. Giet af, pel ze en snij in plakken van 1 cm.

  9. Kook intussen de prinsessenbonen 8 à 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Verdeel de aardappelschijfjes over een ruime ovenschaal en strooi er de boontjes over. Hou warm in de oven op 90 °C.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een brede braadpan en bak de uiringen ± 3 min. tot ze lichtjes kleuren. Verdeel over de ovenschaal en zet terug in de oven.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en voeg de inktvisringen en de scampi's toe. Blus met de balsamicoazijn en roer goed tot de azijn verdampt. Leg de gebakken inktvisringen en scampi's op de uiringen. Snij de gerookte zalm in reepjes en verdeel over de zeevruchten. Zet opnieuw in de oven.

  13. Maak intussen de saus. Giet de visfond in de braadpan en schraap de braadresten los. Kruid met de kurkuma, peper en zout. Roer er de fijngehakte dille onder. Laat even koken.

  14. Giet de saus langs de rand van de ovenschaal rond de groenten en de vis.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de salade lauw en geef er brood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de inktvisringen oppervlakkig ontdooien.

  4. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  5. Snij de ui in fijne ringen.

  6. Hak de dille fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 30 à 40 min. (afhankelijk van de grootte) in de schil in lichtgezouten water. Giet af, pel ze en snij in plakken van 1 cm.

  9. Kook intussen de prinsessenbonen 8 à 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Verdeel de aardappelschijfjes over een ruime ovenschaal en strooi er de boontjes over. Hou warm in de oven op 90 °C.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een brede braadpan en bak de uiringen ± 3 min. tot ze lichtjes kleuren. Verdeel over de ovenschaal en zet terug in de oven.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en voeg de inktvisringen en de scampi's toe. Blus met de balsamicoazijn en roer goed tot de azijn verdampt. Leg de gebakken inktvisringen en scampi's op de uiringen. Snij de gerookte zalm in reepjes en verdeel over de zeevruchten. Zet opnieuw in de oven.

  13. Maak intussen de saus. Giet de visfond in de braadpan en schraap de braadresten los. Kruid met de kurkuma, peper en zout. Roer er de fijngehakte dille onder. Laat even koken.

  14. Giet de saus langs de rand van de ovenschaal rond de groenten en de vis.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de salade lauw en geef er brood bij.

Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn * Pouilly-Fumé A.O.P. 'La Tuilerie' Wijn * Pinot Blanc `Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger

Bekijk het recept digitaal