Lauwwarme slaharten met zelfgemaakte quinoaburgers
Lauwwarme slaharten met zelfgemaakte quinoaburgers

Lauwwarme slaharten met zelfgemaakte quinoaburgers

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 41.9 g
Verzadigd vet 15.5 g
Koolhydraat 47.9 g
Suiker 7.2 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 25.6 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min. + afkoelen)

  4. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in de bouillon (kooktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.

  5. Snij intussen de Romeinse slaharten in de lengte in 6.

  6. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Snipper de peterselie en de lente-uitjes fijn.

  8. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in fijne ringen.

  9. Rasp de grana padano in schilfers met een dunschiller.

  10. Bereiding:
  11. Meng het ei, de geraspte emmentaler, de zonnebloempitten en de bloem onder de quinoa. Vorm 4 gelijke burgers. Laat opstijven in de koelkast.

  12. Meng intussen de Griekse yoghurt met de mosterd, de helft van de peterselie en kruid met peper en zout.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de slaharten en de lente-uitjes 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en meng er de zoete puntpaprika en de pijnboompitten onder.

  14. Smelt de boter in dezelfde braadpan en bak de aardappelblokjes 10 min. Roer er de rest van de peterselie onder en kruid met peper en zout.

  15. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de quinoaburgers 3 min. goudbruin aan elke kant.

  16. Afwerking:
  17. Werk de salade af met de dressing en de kaasschilfers. Serveer met de quinoaburgers en de aardappelblokjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min. + afkoelen)

  4. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in de bouillon (kooktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.

  5. Snij intussen de Romeinse slaharten in de lengte in 6.

  6. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Snipper de peterselie en de lente-uitjes fijn.

  8. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in fijne ringen.

  9. Rasp de grana padano in schilfers met een dunschiller.

  10. Bereiding:
  11. Meng het ei, de geraspte emmentaler, de zonnebloempitten en de bloem onder de quinoa. Vorm 4 gelijke burgers. Laat opstijven in de koelkast.

  12. Meng intussen de Griekse yoghurt met de mosterd, de helft van de peterselie en kruid met peper en zout.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de slaharten en de lente-uitjes 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en meng er de zoete puntpaprika en de pijnboompitten onder.

  14. Smelt de boter in dezelfde braadpan en bak de aardappelblokjes 10 min. Roer er de rest van de peterselie onder en kruid met peper en zout.

  15. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de quinoaburgers 3 min. goudbruin aan elke kant.

  16. Afwerking:
  17. Werk de salade af met de dressing en de kaasschilfers. Serveer met de quinoaburgers en de aardappelblokjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 41.9 g
Verzadigd vet 15.5 g
Koolhydraat 47.9 g
Suiker 7.2 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 25.6 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duc de Lerme Merlot I.G.P. Pays d'Oc Wijn Duc de Lerme Merlot I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal