- Bewaar

- Bewaar
Lenteachtige boterhammentaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij met een broodmes de korsten van het brood. Snij horizontaal in 3 schijven.
-
Spoel de gegrilde paprika's onder koud water en laat uitlekken. Snij in reepjes.
-
Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in reepjes van 1/2 cm breed.
-
Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller in dunne sliertjes.
-
Hak het bieslook fijn.
-
Kruid de verse kaas lichtjes met zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grillpan en bak hierin de reepjes venkel tot ze mooi gestreept zijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Besmeer intussen het onderste deel van het brood met 2 eetl. groene pesto. Beleg daarna met de sneetjes gekookte ham en de rucola.
-
Leg het tweede stuk brood erop en besmeer de bovenkant met 2 eetl. pesto. Beleg met de reepjes paprika en gegrilde venkel. Leg het bovenste stuk van het brood er bovenop.
-
Besmeer de bovenkant en de randen met de roomkaas. Versier met het fijngehakte bieslook en de slierten komkommer.
-
Snij het brood in punten. Ideaal voor bij de brunch of op een buffet.
De afgesneden korsten kan u fijnhakken of mixen en gebruiken als vers paneermeel. Of maak er croutons van en serveer ze bij uw soep.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij met een broodmes de korsten van het brood. Snij horizontaal in 3 schijven.
-
Spoel de gegrilde paprika's onder koud water en laat uitlekken. Snij in reepjes.
-
Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in reepjes van 1/2 cm breed.
-
Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller in dunne sliertjes.
-
Hak het bieslook fijn.
-
Kruid de verse kaas lichtjes met zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grillpan en bak hierin de reepjes venkel tot ze mooi gestreept zijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Besmeer intussen het onderste deel van het brood met 2 eetl. groene pesto. Beleg daarna met de sneetjes gekookte ham en de rucola.
-
Leg het tweede stuk brood erop en besmeer de bovenkant met 2 eetl. pesto. Beleg met de reepjes paprika en gegrilde venkel. Leg het bovenste stuk van het brood er bovenop.
-
Besmeer de bovenkant en de randen met de roomkaas. Versier met het fijngehakte bieslook en de slierten komkommer.
-
Snij het brood in punten. Ideaal voor bij de brunch of op een buffet.
De afgesneden korsten kan u fijnhakken of mixen en gebruiken als vers paneermeel. Of maak er croutons van en serveer ze bij uw soep.