Lenteachtige boterhammentaart
Lenteachtige boterhammentaart

Lenteachtige boterhammentaart

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 876 kcal
Vet 93.8 g
Koolhydraat 30.5 g
Eiwit 30.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij met een broodmes de korsten van het brood. Snij horizontaal in 3 schijven.

  3. Spoel de gegrilde paprika's onder koud water en laat uitlekken. Snij in reepjes.

  4. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in reepjes van 1/2 cm breed.

  5. Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller in dunne sliertjes.

  6. Hak het bieslook fijn.

  7. Kruid de verse kaas lichtjes met zwarte peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grillpan en bak hierin de reepjes venkel tot ze mooi gestreept zijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Besmeer intussen het onderste deel van het brood met 2 eetl. groene pesto. Beleg daarna met de sneetjes gekookte ham en de rucola.

  11. Leg het tweede stuk brood erop en besmeer de bovenkant met 2 eetl. pesto. Beleg met de reepjes paprika en gegrilde venkel. Leg het bovenste stuk van het brood er bovenop.

  12. Besmeer de bovenkant en de randen met de roomkaas. Versier met het fijngehakte bieslook en de slierten komkommer.

  13. Snij het brood in punten. Ideaal voor bij de brunch of op een buffet.

Tip

De afgesneden korsten kan u fijnhakken of mixen en gebruiken als vers paneermeel. Of maak er croutons van en serveer ze bij uw soep.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij met een broodmes de korsten van het brood. Snij horizontaal in 3 schijven.

  3. Spoel de gegrilde paprika's onder koud water en laat uitlekken. Snij in reepjes.

  4. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in reepjes van 1/2 cm breed.

  5. Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller in dunne sliertjes.

  6. Hak het bieslook fijn.

  7. Kruid de verse kaas lichtjes met zwarte peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grillpan en bak hierin de reepjes venkel tot ze mooi gestreept zijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Besmeer intussen het onderste deel van het brood met 2 eetl. groene pesto. Beleg daarna met de sneetjes gekookte ham en de rucola.

  11. Leg het tweede stuk brood erop en besmeer de bovenkant met 2 eetl. pesto. Beleg met de reepjes paprika en gegrilde venkel. Leg het bovenste stuk van het brood er bovenop.

  12. Besmeer de bovenkant en de randen met de roomkaas. Versier met het fijngehakte bieslook en de slierten komkommer.

  13. Snij het brood in punten. Ideaal voor bij de brunch of op een buffet.

Tip

De afgesneden korsten kan u fijnhakken of mixen en gebruiken als vers paneermeel. Of maak er croutons van en serveer ze bij uw soep.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 876 kcal
Vet 93.8 g
Koolhydraat 30.5 g
Eiwit 30.5 g

Bekijk het recept digitaal