Lentehutsepot met wortelen

Lentehutsepot met wortelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 6.9 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 37.3 g
Suiker 8.5 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 51.8 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)
  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  4. Snij de wortelen in gelijke staafjes.

  5. Snipper de uien en de sjalotten fijn.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Bereiding (1 u. 30 min.)
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig. Voeg het soepvlees toe en bak 2 à 3 min. goudbruin aan alle kanten.

  10. Voeg de helft van de peterselie, de takjes tijm en de laurierblaadjes toe en giet er 2 L water bij. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  11. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de wortelen toe en laat ± 10 min. stoven. Kruid met de Provençaalse kruiden.

  13. Voeg de laatste 2 à 3 min. de peultjes toe aan het vlees.

  14. Verwijder de takjes tijm en de laurierblaadjes en roer er de wortelen en de aardappelen onder. Bestrooi met de rest van de peterselie.

  15. Afwerking:
  16. Werk eventueel af met een snuifje cayennepeper.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)
  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  4. Snij de wortelen in gelijke staafjes.

  5. Snipper de uien en de sjalotten fijn.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Bereiding (1 u. 30 min.)
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig. Voeg het soepvlees toe en bak 2 à 3 min. goudbruin aan alle kanten.

  10. Voeg de helft van de peterselie, de takjes tijm en de laurierblaadjes toe en giet er 2 L water bij. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  11. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de wortelen toe en laat ± 10 min. stoven. Kruid met de Provençaalse kruiden.

  13. Voeg de laatste 2 à 3 min. de peultjes toe aan het vlees.

  14. Verwijder de takjes tijm en de laurierblaadjes en roer er de wortelen en de aardappelen onder. Bestrooi met de rest van de peterselie.

  15. Afwerking:
  16. Werk eventueel af met een snuifje cayennepeper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 6.9 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 37.3 g
Suiker 8.5 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 51.8 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal