- Bewaar
- Bewaar
Lentehutsepot met wortelen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (15 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
-
Snij de wortelen in gelijke staafjes.
-
Snipper de uien en de sjalotten fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Bereiding (1 u. 30 min.)
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig. Voeg het soepvlees toe en bak 2 à 3 min. goudbruin aan alle kanten.
-
Voeg de helft van de peterselie, de takjes tijm en de laurierblaadjes toe en giet er 2 L water bij. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de wortelen toe en laat ± 10 min. stoven. Kruid met de Provençaalse kruiden.
-
Voeg de laatste 2 à 3 min. de peultjes toe aan het vlees.
-
Verwijder de takjes tijm en de laurierblaadjes en roer er de wortelen en de aardappelen onder. Bestrooi met de rest van de peterselie.
-
Afwerking:
-
Werk eventueel af met een snuifje cayennepeper.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (15 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
-
Snij de wortelen in gelijke staafjes.
-
Snipper de uien en de sjalotten fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Bereiding (1 u. 30 min.)
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig. Voeg het soepvlees toe en bak 2 à 3 min. goudbruin aan alle kanten.
-
Voeg de helft van de peterselie, de takjes tijm en de laurierblaadjes toe en giet er 2 L water bij. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de wortelen toe en laat ± 10 min. stoven. Kruid met de Provençaalse kruiden.
-
Voeg de laatste 2 à 3 min. de peultjes toe aan het vlees.
-
Verwijder de takjes tijm en de laurierblaadjes en roer er de wortelen en de aardappelen onder. Bestrooi met de rest van de peterselie.
-
Afwerking:
-
Werk eventueel af met een snuifje cayennepeper.