- Bewaar

- Bewaar
Lenteminestrone met citroenzeste
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de lente-uitjes in kleinere stukjes en hou 1/4 apart voor de afwerking.
-
Snij de preien en de wortelen in halvemaantjes.
-
Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook, de sjalot, de gesneden groenten en de lente-uitjes 4 à 5 min. al roerend.
-
Overgiet met 1,5 dl water en voeg 2 blokjes groentebouillon toe. Laat 10 min. afgedekt koken.
-
Voeg de vermicelli en de diepgevroren erwtjes toe. Laat nog 5 à 8 min. koken op een zacht vuur.
-
Snij intussen een stukje schil van de citroen (niet het wit) en snij heel fijn. Pers een halve citroen.
-
Breng de soep op smaak met zout, zwarte peper en het citroensap. Werk af met de rest van de lente-uitjes en de citroenzeste.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de lente-uitjes in kleinere stukjes en hou 1/4 apart voor de afwerking.
-
Snij de preien en de wortelen in halvemaantjes.
-
Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook, de sjalot, de gesneden groenten en de lente-uitjes 4 à 5 min. al roerend.
-
Overgiet met 1,5 dl water en voeg 2 blokjes groentebouillon toe. Laat 10 min. afgedekt koken.
-
Voeg de vermicelli en de diepgevroren erwtjes toe. Laat nog 5 à 8 min. koken op een zacht vuur.
-
Snij intussen een stukje schil van de citroen (niet het wit) en snij heel fijn. Pers een halve citroen.
-
Breng de soep op smaak met zout, zwarte peper en het citroensap. Werk af met de rest van de lente-uitjes en de citroenzeste.