Lenteminestrone met citroenzeste
Lenteminestrone met citroenzeste

Lenteminestrone met citroenzeste

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 169 kcal
Vet 3.2 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 24.9 g
Suiker 10.5 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 6.9 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Snij de lente-uitjes in kleinere stukjes en hou 1/4 apart voor de afwerking.

  5. Snij de preien en de wortelen in halvemaantjes.

  6. Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook, de sjalot, de gesneden groenten en de lente-uitjes 4 à 5 min. al roerend.

  9. Overgiet met 1,5 dl water en voeg 2 blokjes groentebouillon toe. Laat 10 min. afgedekt koken.

  10. Voeg de vermicelli en de diepgevroren erwtjes toe. Laat nog 5 à 8 min. koken op een zacht vuur.

  11. Snij intussen een stukje schil van de citroen (niet het wit) en snij heel fijn. Pers een halve citroen.

  12. Breng de soep op smaak met zout, zwarte peper en het citroensap. Werk af met de rest van de lente-uitjes en de citroenzeste.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Snij de lente-uitjes in kleinere stukjes en hou 1/4 apart voor de afwerking.

  5. Snij de preien en de wortelen in halvemaantjes.

  6. Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook, de sjalot, de gesneden groenten en de lente-uitjes 4 à 5 min. al roerend.

  9. Overgiet met 1,5 dl water en voeg 2 blokjes groentebouillon toe. Laat 10 min. afgedekt koken.

  10. Voeg de vermicelli en de diepgevroren erwtjes toe. Laat nog 5 à 8 min. koken op een zacht vuur.

  11. Snij intussen een stukje schil van de citroen (niet het wit) en snij heel fijn. Pers een halve citroen.

  12. Breng de soep op smaak met zout, zwarte peper en het citroensap. Werk af met de rest van de lente-uitjes en de citroenzeste.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 169 kcal
Vet 3.2 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 24.9 g
Suiker 10.5 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 6.9 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal