Lenterolletjes
Lenterolletjes

Lenterolletjes

Voorgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 107 kcal
Vet 3.3 g
Koolhydraat 16.3 g
Eiwit 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Rasp de wortel en de gember.

  4. Snipper de halve stengel citroengras fijn en meng onder de geraspte gember.

  5. Snij de ongeschilde halve komkommer in dunne staafjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in reepjes.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Hak de cashewnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  9. Hak de korianderblaadjes fijn.

  10. Maak de dipsaus: pers het knoflook en voeg de sojasaus, de sesamolie, 3 eetl. water en de suiker toe. Roer er het gembermengsel en de koriander onder

  11. Bereiding:
  12. Giet lauw water in een grote ovenschaal en dompel er de rijstvellen een voor een enkele sec . in. Leg ze op het werkblad en strijk mooi glad.

  13. Verdeel de geraspte wortel, de komkommerstaafjes, de paprikareepjes, de lente-uitjes en de cashewnoten over de rijstvellen.

  14. Rol de rijstvellen strak op en vouw de zijkanten naar binnen.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met de dipsaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Rasp de wortel en de gember.

  4. Snipper de halve stengel citroengras fijn en meng onder de geraspte gember.

  5. Snij de ongeschilde halve komkommer in dunne staafjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in reepjes.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Hak de cashewnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  9. Hak de korianderblaadjes fijn.

  10. Maak de dipsaus: pers het knoflook en voeg de sojasaus, de sesamolie, 3 eetl. water en de suiker toe. Roer er het gembermengsel en de koriander onder

  11. Bereiding:
  12. Giet lauw water in een grote ovenschaal en dompel er de rijstvellen een voor een enkele sec . in. Leg ze op het werkblad en strijk mooi glad.

  13. Verdeel de geraspte wortel, de komkommerstaafjes, de paprikareepjes, de lente-uitjes en de cashewnoten over de rijstvellen.

  14. Rol de rijstvellen strak op en vouw de zijkanten naar binnen.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met de dipsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 107 kcal
Vet 3.3 g
Koolhydraat 16.3 g
Eiwit 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Blygedacht Sauvignon Blanc Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal