Libanees brood met geroosterde groenten en skyr
Libanees brood met geroosterde groenten en skyr

Libanees brood met geroosterde groenten en skyr

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1954 kj
Energie 467 kcal
Vet 23.4 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 45 g
Suiker 13.5 g
Vezel 5 g
Eiwit 16.5 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Prak de feta grof met een vork en mix samen met de skyr tot een gladde massa

  3. Snij de aubergine in schijfjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in 8 gelijke stukken.

  4. Meng het paprikapoeder met de komijn, de kaneel, peper en zout.

  5. Verhit 1/3 van de olijfolie in een grillpan en bak de aubergineschijven en de paprika’s gaar en mooi bruin. Doe dit in 2 of 3 porties en voeg telkens olijfolie toe aan de pan. Kruid elke portie groenten tijdens het bakken met de kruidenmengeling.

  6. Haal intussen de pitjes uit de granaatappel en hak de muntblaadjes grof.

  7. Verwarm de Libanese broden ± 2 min. in een pan tot ze warm en knapperig zijn.

  8. Verdeel de skyr over de broden, schik er de groenten op en bestrooi met de granaatappelpitten, de sesamzaadjes en de muntblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Prak de feta grof met een vork en mix samen met de skyr tot een gladde massa

  3. Snij de aubergine in schijfjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in 8 gelijke stukken.

  4. Meng het paprikapoeder met de komijn, de kaneel, peper en zout.

  5. Verhit 1/3 van de olijfolie in een grillpan en bak de aubergineschijven en de paprika’s gaar en mooi bruin. Doe dit in 2 of 3 porties en voeg telkens olijfolie toe aan de pan. Kruid elke portie groenten tijdens het bakken met de kruidenmengeling.

  6. Haal intussen de pitjes uit de granaatappel en hak de muntblaadjes grof.

  7. Verwarm de Libanese broden ± 2 min. in een pan tot ze warm en knapperig zijn.

  8. Verdeel de skyr over de broden, schik er de groenten op en bestrooi met de granaatappelpitten, de sesamzaadjes en de muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1954 kj
Energie 467 kcal
Vet 23.4 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 45 g
Suiker 13.5 g
Vezel 5 g
Eiwit 16.5 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Petite Muraille rosé A.O.P. Corbières Le Champ des Murailles Bier La Cambre Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal