Lieveheersbeestjessoep
Lieveheersbeestjessoep

Lieveheersbeestjessoep

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 241 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 22.1 g
Eiwit 5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Pel de ui en snij in grote stukken.

  4. Schil de wortel met een dunschiller en snij in schijfjes.

  5. Snij de preien in ringen. Doe ze in een vergiet en spoel ze goed onder koud water.

  6. Bereiding:
  7. Deze taakjes zijn voor je hulpkok (mama, papa …): Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui glazig.

  8. Voeg de schijfjes wortel en de preiringen toe en laat nog 5 minuten garen.

  9. Giet er de gepelde tomaten en de bouillon bij. Breng aan de kook.

  10. Zet het deksel op de kookpot en laat de soep 30 à 45 minuten sudderen op een zacht vuur, tot de groenten gaar zijn.

  11. Snij ondertussen kleine cirkeltjes uit de sneden brood. Gebruik daarvoor uitsteekvormpjes of kleine glaasjes.

  12. Vraag aan je hulpkok om 2 eetlepels olijfolie te verhitten in een pan en de cirkeltjes brood aan beide kanten goudbruin te bakken. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  13. Zet de staafmixer helemaal onderaan in de soep en mix de soep fijn. Let op dat je je niet verbrandt. Kruid met peper en zout.

  14. Besmeer de broodcirkeltjes met de verse kaas.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de soep in kommetjes en leg er enkele broodcirkeltjes met verse kaas in.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Pel de ui en snij in grote stukken.

  4. Schil de wortel met een dunschiller en snij in schijfjes.

  5. Snij de preien in ringen. Doe ze in een vergiet en spoel ze goed onder koud water.

  6. Bereiding:
  7. Deze taakjes zijn voor je hulpkok (mama, papa …): Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui glazig.

  8. Voeg de schijfjes wortel en de preiringen toe en laat nog 5 minuten garen.

  9. Giet er de gepelde tomaten en de bouillon bij. Breng aan de kook.

  10. Zet het deksel op de kookpot en laat de soep 30 à 45 minuten sudderen op een zacht vuur, tot de groenten gaar zijn.

  11. Snij ondertussen kleine cirkeltjes uit de sneden brood. Gebruik daarvoor uitsteekvormpjes of kleine glaasjes.

  12. Vraag aan je hulpkok om 2 eetlepels olijfolie te verhitten in een pan en de cirkeltjes brood aan beide kanten goudbruin te bakken. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  13. Zet de staafmixer helemaal onderaan in de soep en mix de soep fijn. Let op dat je je niet verbrandt. Kruid met peper en zout.

  14. Besmeer de broodcirkeltjes met de verse kaas.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de soep in kommetjes en leg er enkele broodcirkeltjes met verse kaas in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 241 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 22.1 g
Eiwit 5 g

Bekijk het recept digitaal