- Bewaar

- Bewaar
Lieveheersbeestjessoep
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Pel de ui en snij in grote stukken.
-
Schil de wortel met een dunschiller en snij in schijfjes.
-
Snij de preien in ringen. Doe ze in een vergiet en spoel ze goed onder koud water.
-
Bereiding:
-
Deze taakjes zijn voor je hulpkok (mama, papa …): Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui glazig.
-
Voeg de schijfjes wortel en de preiringen toe en laat nog 5 minuten garen.
-
Giet er de gepelde tomaten en de bouillon bij. Breng aan de kook.
-
Zet het deksel op de kookpot en laat de soep 30 à 45 minuten sudderen op een zacht vuur, tot de groenten gaar zijn.
-
Snij ondertussen kleine cirkeltjes uit de sneden brood. Gebruik daarvoor uitsteekvormpjes of kleine glaasjes.
-
Vraag aan je hulpkok om 2 eetlepels olijfolie te verhitten in een pan en de cirkeltjes brood aan beide kanten goudbruin te bakken. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Zet de staafmixer helemaal onderaan in de soep en mix de soep fijn. Let op dat je je niet verbrandt. Kruid met peper en zout.
-
Besmeer de broodcirkeltjes met de verse kaas.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in kommetjes en leg er enkele broodcirkeltjes met verse kaas in.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Pel de ui en snij in grote stukken.
-
Schil de wortel met een dunschiller en snij in schijfjes.
-
Snij de preien in ringen. Doe ze in een vergiet en spoel ze goed onder koud water.
-
Bereiding:
-
Deze taakjes zijn voor je hulpkok (mama, papa …): Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui glazig.
-
Voeg de schijfjes wortel en de preiringen toe en laat nog 5 minuten garen.
-
Giet er de gepelde tomaten en de bouillon bij. Breng aan de kook.
-
Zet het deksel op de kookpot en laat de soep 30 à 45 minuten sudderen op een zacht vuur, tot de groenten gaar zijn.
-
Snij ondertussen kleine cirkeltjes uit de sneden brood. Gebruik daarvoor uitsteekvormpjes of kleine glaasjes.
-
Vraag aan je hulpkok om 2 eetlepels olijfolie te verhitten in een pan en de cirkeltjes brood aan beide kanten goudbruin te bakken. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Zet de staafmixer helemaal onderaan in de soep en mix de soep fijn. Let op dat je je niet verbrandt. Kruid met peper en zout.
-
Besmeer de broodcirkeltjes met de verse kaas.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in kommetjes en leg er enkele broodcirkeltjes met verse kaas in.