- Bewaar

- Bewaar
Limoencake met limoncello en gedroogd fruit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rasp de schil van 1 limoen en pers beide limoenen.
-
Hak het gedroogde fruit in kleinere stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de suiker en 125 g boter tot een romige massa.
-
Voeg de Griekse yoghurt en 2 eetl. limoncello toe. Meng goed.
-
Doe er één voor één de eieren bij en meng tot een egaal deeg.
-
Voeg 400 g bloem en het bakpoeder toe en meng verder.
-
Voeg ten slotte de limoenzeste en het limoensap toe en meng alles nog eens goed door elkaar.
-
Beboter een cakevorm (1 koffiel.) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de vorm en bak 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de cake uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
-
Maak ondertussen het glazuur: meng de bloemsuiker met de limoncello en 2 eetl. water tot een mooi wit papje.
-
Giet het papje over de afgekoelde cake en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Laat het glazuur er een beetje langs de kanten af druppelen.
-
Rits de blaadjes van de takjes citroenmelisse en druk ze zachtjes in het glazuur. Verdeel de stukjes gedroogd fruit over het midden van de cake. Laat de cake nog even rusten tot het glazuur hard is.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rasp de schil van 1 limoen en pers beide limoenen.
-
Hak het gedroogde fruit in kleinere stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de suiker en 125 g boter tot een romige massa.
-
Voeg de Griekse yoghurt en 2 eetl. limoncello toe. Meng goed.
-
Doe er één voor één de eieren bij en meng tot een egaal deeg.
-
Voeg 400 g bloem en het bakpoeder toe en meng verder.
-
Voeg ten slotte de limoenzeste en het limoensap toe en meng alles nog eens goed door elkaar.
-
Beboter een cakevorm (1 koffiel.) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de vorm en bak 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de cake uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
-
Maak ondertussen het glazuur: meng de bloemsuiker met de limoncello en 2 eetl. water tot een mooi wit papje.
-
Giet het papje over de afgekoelde cake en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Laat het glazuur er een beetje langs de kanten af druppelen.
-
Rits de blaadjes van de takjes citroenmelisse en druk ze zachtjes in het glazuur. Verdeel de stukjes gedroogd fruit over het midden van de cake. Laat de cake nog even rusten tot het glazuur hard is.