- Bewaar

- Bewaar
Limoenkoekjes met citroenglazuur
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de citroen en pers uit.
-
Pers de limoen uit.
-
Bereiding:
-
Klop de boter met de suiker tot een romige massa en voeg er het limoensap aan toe.
-
Mix er het ei onder en meng met de bloem, het bakpoeder en het amandelpoeder.
-
Verdeel het deeg in 3 delen en rol elk deel tot een worst van 3 cm doorsnede. Rol in een vel bakpapier.
-
Leg het deeg minstens 2 u. in de koelkast.
-
Snij het deeg in schijfjes van 1/2 cm dik. Leg de schijfjes op een ovenplaat met bakpapier en zet 12 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
voor het glazuur: Meng 1 eetl. citroensap met alle citroenzeste onder de bloemsuiker.
-
Laat de koekjes eerst volledig afkoelen en bestrijk dan elke bovenkant met het citroenglazuur.
-
Zet minstens 30 min. in de koelkast zodat het glazuur hard wordt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de citroen en pers uit.
-
Pers de limoen uit.
-
Bereiding:
-
Klop de boter met de suiker tot een romige massa en voeg er het limoensap aan toe.
-
Mix er het ei onder en meng met de bloem, het bakpoeder en het amandelpoeder.
-
Verdeel het deeg in 3 delen en rol elk deel tot een worst van 3 cm doorsnede. Rol in een vel bakpapier.
-
Leg het deeg minstens 2 u. in de koelkast.
-
Snij het deeg in schijfjes van 1/2 cm dik. Leg de schijfjes op een ovenplaat met bakpapier en zet 12 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
voor het glazuur: Meng 1 eetl. citroensap met alle citroenzeste onder de bloemsuiker.
-
Laat de koekjes eerst volledig afkoelen en bestrijk dan elke bovenkant met het citroenglazuur.
-
Zet minstens 30 min. in de koelkast zodat het glazuur hard wordt.