Limoenkoekjes met citroenglazuur
Limoenkoekjes met citroenglazuur

Limoenkoekjes met citroenglazuur

30 min.
Dessert
30 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 95 kcal
Vet 1.7 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de citroen en pers uit.

  3. Pers de limoen uit.

  4. Bereiding:
  5. Klop de boter met de suiker tot een romige massa en voeg er het limoensap aan toe.

  6. Mix er het ei onder en meng met de bloem, het bakpoeder en het amandelpoeder.

  7. Verdeel het deeg in 3 delen en rol elk deel tot een worst van 3 cm doorsnede. Rol in een vel bakpapier.

  8. Leg het deeg minstens 2 u. in de koelkast.

  9. Snij het deeg in schijfjes van 1/2 cm dik. Leg de schijfjes op een ovenplaat met bakpapier en zet 12 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. voor het glazuur: Meng 1 eetl. citroensap met alle citroenzeste onder de bloemsuiker.

  11. Laat de koekjes eerst volledig afkoelen en bestrijk dan elke bovenkant met het citroenglazuur.

  12. Zet minstens 30 min. in de koelkast zodat het glazuur hard wordt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de citroen en pers uit.

  3. Pers de limoen uit.

  4. Bereiding:
  5. Klop de boter met de suiker tot een romige massa en voeg er het limoensap aan toe.

  6. Mix er het ei onder en meng met de bloem, het bakpoeder en het amandelpoeder.

  7. Verdeel het deeg in 3 delen en rol elk deel tot een worst van 3 cm doorsnede. Rol in een vel bakpapier.

  8. Leg het deeg minstens 2 u. in de koelkast.

  9. Snij het deeg in schijfjes van 1/2 cm dik. Leg de schijfjes op een ovenplaat met bakpapier en zet 12 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. voor het glazuur: Meng 1 eetl. citroensap met alle citroenzeste onder de bloemsuiker.

  11. Laat de koekjes eerst volledig afkoelen en bestrijk dan elke bovenkant met het citroenglazuur.

  12. Zet minstens 30 min. in de koelkast zodat het glazuur hard wordt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 95 kcal
Vet 1.7 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 1.3 g

Bekijk het recept digitaal