Linguine met gebakken schorseneren en zalmburgers
Linguine met gebakken schorseneren en zalmburgers

Linguine met gebakken schorseneren en zalmburgers

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 804 kcal
Vet 32.3 g
Koolhydraat 91 g
Eiwit 31.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen uit (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Schik de zalmburgers in een ovenschaal en zet 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Kook ondertussen de diepgevroren schorseneren 5 min. in lichtgezouten water en giet af.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten 5 min. glazig.

  11. Voeg de schorseneren toe en roerbak lichtbruin.

  12. Giet er de witte wijn bij, samen met de lichte room, het limoensap en de zeste. Laat enkele minuten op een hoog vuur inkoken.

  13. Kook ondertussen de linguine beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de schorseneren. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de fijngesnipperde peterselie en serveer met de zalmburger.

Tip

Creatief met restjes Deze zalmburger is ook lekker koud. Beleg er een broodje mee en werk af met wat blaadjes sla, schijfjes hardgekookt ei en een beetje mayonaise. Ideaal voor als er nog een restje overblijft.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen uit (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Schik de zalmburgers in een ovenschaal en zet 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Kook ondertussen de diepgevroren schorseneren 5 min. in lichtgezouten water en giet af.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten 5 min. glazig.

  11. Voeg de schorseneren toe en roerbak lichtbruin.

  12. Giet er de witte wijn bij, samen met de lichte room, het limoensap en de zeste. Laat enkele minuten op een hoog vuur inkoken.

  13. Kook ondertussen de linguine beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de schorseneren. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de fijngesnipperde peterselie en serveer met de zalmburger.

Tip

Creatief met restjes Deze zalmburger is ook lekker koud. Beleg er een broodje mee en werk af met wat blaadjes sla, schijfjes hardgekookt ei en een beetje mayonaise. Ideaal voor als er nog een restje overblijft.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 804 kcal
Vet 32.3 g
Koolhydraat 91 g
Eiwit 31.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Hardys 'Stamp of Australia' Chardonnay-Semillon Australië

Bekijk het recept digitaal