- Bewaar

- Bewaar
Linguine met gebakken schorseneren en zalmburgers
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Hardys 'Stamp of Australia' Chardonnay-Semillon Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen uit (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de zalmburgers in een ovenschaal en zet 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de diepgevroren schorseneren 5 min. in lichtgezouten water en giet af.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten 5 min. glazig.
-
Voeg de schorseneren toe en roerbak lichtbruin.
-
Giet er de witte wijn bij, samen met de lichte room, het limoensap en de zeste. Laat enkele minuten op een hoog vuur inkoken.
-
Kook ondertussen de linguine beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de schorseneren. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk af met de fijngesnipperde peterselie en serveer met de zalmburger.
Creatief met restjes Deze zalmburger is ook lekker koud. Beleg er een broodje mee en werk af met wat blaadjes sla, schijfjes hardgekookt ei en een beetje mayonaise. Ideaal voor als er nog een restje overblijft.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Hardys 'Stamp of Australia' Chardonnay-Semillon Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen uit (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de zalmburgers in een ovenschaal en zet 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de diepgevroren schorseneren 5 min. in lichtgezouten water en giet af.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten 5 min. glazig.
-
Voeg de schorseneren toe en roerbak lichtbruin.
-
Giet er de witte wijn bij, samen met de lichte room, het limoensap en de zeste. Laat enkele minuten op een hoog vuur inkoken.
-
Kook ondertussen de linguine beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de schorseneren. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk af met de fijngesnipperde peterselie en serveer met de zalmburger.
Creatief met restjes Deze zalmburger is ook lekker koud. Beleg er een broodje mee en werk af met wat blaadjes sla, schijfjes hardgekookt ei en een beetje mayonaise. Ideaal voor als er nog een restje overblijft.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Hardys 'Stamp of Australia' Chardonnay-Semillon Australië