Linguine met groene groenten en mascarponesausje
Linguine met groene groenten en mascarponesausje

Linguine met groene groenten en mascarponesausje

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 18.7 g
Koolhydraat 77.6 g
Eiwit 22.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  4. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  5. Bereiding:
  6. Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd:zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak 5 min.

  8. Voeg de spinazieblaadjes en de diepgevroren erwten toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.

  9. Meng er de mascarpone onder. Laat goed opwarmen en kruid met peper en zout.

  10. Meng de saus onder linguine en bestrooi met de parmezaanschilfers.

  11. Afwerking:
  12. Werk af met 1 partje clementine en 1 blaadje munt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  4. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  5. Bereiding:
  6. Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd:zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak 5 min.

  8. Voeg de spinazieblaadjes en de diepgevroren erwten toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.

  9. Meng er de mascarpone onder. Laat goed opwarmen en kruid met peper en zout.

  10. Meng de saus onder linguine en bestrooi met de parmezaanschilfers.

  11. Afwerking:
  12. Werk af met 1 partje clementine en 1 blaadje munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 18.7 g
Koolhydraat 77.6 g
Eiwit 22.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Umbria Italië

Bekijk het recept digitaal