Linguine met kip en pastinaak
Linguine met kip en pastinaak

Linguine met kip en pastinaak

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 903 kcal
Vet 34.7 g
Koolhydraat 91.5 g
Eiwit 55.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de kipfilets oppervlakkig ontdooien en snij in reepjes.

  4. Schil de pastinaken, snij in de lengte in 2 en daarna in fijne reepjes.

  5. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Pers het knoflook.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes ± 10 min. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de spekreepjes goudbruin. Voeg de pastinaak, het knoflook en de rozemarijn al roerend toe. Laat nog ± 10 min. garen tot de pastinaak zacht is.

  11. Kook intussen de linguine in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat een beetje kookvocht in de kookpot.

  12. Meng de kip en de groenten onder de pasta. Voeg de ricotta toe, samen met 2 à 3 eetl. geraspte parmezaan en een bodempje water. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Garneer de borden met zwarte peper en geef er een groene salade bij.

Tip

U kan de rozemarijn vervangen door tijm. Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (± 20 min.) 1 Snij 100 g pastinaak in stukjes en kook 20 min. gaar in water. 2 Voeg na 10 min. 25 g kippenborstfilet en 25 g linguine toe. Giet af. 3 Mix alles met 1 koffiel. olijfolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de kipfilets oppervlakkig ontdooien en snij in reepjes.

  4. Schil de pastinaken, snij in de lengte in 2 en daarna in fijne reepjes.

  5. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Pers het knoflook.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes ± 10 min. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de spekreepjes goudbruin. Voeg de pastinaak, het knoflook en de rozemarijn al roerend toe. Laat nog ± 10 min. garen tot de pastinaak zacht is.

  11. Kook intussen de linguine in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat een beetje kookvocht in de kookpot.

  12. Meng de kip en de groenten onder de pasta. Voeg de ricotta toe, samen met 2 à 3 eetl. geraspte parmezaan en een bodempje water. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Garneer de borden met zwarte peper en geef er een groene salade bij.

Tip

U kan de rozemarijn vervangen door tijm. Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (± 20 min.) 1 Snij 100 g pastinaak in stukjes en kook 20 min. gaar in water. 2 Voeg na 10 min. 25 g kippenborstfilet en 25 g linguine toe. Giet af. 3 Mix alles met 1 koffiel. olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 903 kcal
Vet 34.7 g
Koolhydraat 91.5 g
Eiwit 55.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn TorreAldea Tinto D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal