- Bewaar

- Bewaar
Linguine met kip en pastinaak
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn TorreAldea Tinto D.O.C. Rioja Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de kipfilets oppervlakkig ontdooien en snij in reepjes.
-
Schil de pastinaken, snij in de lengte in 2 en daarna in fijne reepjes.
-
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Pers het knoflook.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes ± 10 min. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de spekreepjes goudbruin. Voeg de pastinaak, het knoflook en de rozemarijn al roerend toe. Laat nog ± 10 min. garen tot de pastinaak zacht is.
-
Kook intussen de linguine in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat een beetje kookvocht in de kookpot.
-
Meng de kip en de groenten onder de pasta. Voeg de ricotta toe, samen met 2 à 3 eetl. geraspte parmezaan en een bodempje water. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Garneer de borden met zwarte peper en geef er een groene salade bij.
U kan de rozemarijn vervangen door tijm. Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (± 20 min.) 1 Snij 100 g pastinaak in stukjes en kook 20 min. gaar in water. 2 Voeg na 10 min. 25 g kippenborstfilet en 25 g linguine toe. Giet af. 3 Mix alles met 1 koffiel. olijfolie.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn TorreAldea Tinto D.O.C. Rioja Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de kipfilets oppervlakkig ontdooien en snij in reepjes.
-
Schil de pastinaken, snij in de lengte in 2 en daarna in fijne reepjes.
-
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Pers het knoflook.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes ± 10 min. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de spekreepjes goudbruin. Voeg de pastinaak, het knoflook en de rozemarijn al roerend toe. Laat nog ± 10 min. garen tot de pastinaak zacht is.
-
Kook intussen de linguine in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat een beetje kookvocht in de kookpot.
-
Meng de kip en de groenten onder de pasta. Voeg de ricotta toe, samen met 2 à 3 eetl. geraspte parmezaan en een bodempje water. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Garneer de borden met zwarte peper en geef er een groene salade bij.
U kan de rozemarijn vervangen door tijm. Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (± 20 min.) 1 Snij 100 g pastinaak in stukjes en kook 20 min. gaar in water. 2 Voeg na 10 min. 25 g kippenborstfilet en 25 g linguine toe. Giet af. 3 Mix alles met 1 koffiel. olijfolie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn TorreAldea Tinto D.O.C. Rioja Spanje