Linguine met pompoen en zwarte olijven
Linguine met pompoen en zwarte olijven

Linguine met pompoen en zwarte olijven

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 12.8 g
Koolhydraat 79.6 g
Eiwit 16.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkel in kleine blokjes.

  3. Schil de verse pompoen, verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  4. Snij de ui in stukjes.

  5. Hak de olijven grof.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui gedurende 1 min. Voeg de blokjes venkel en de passata toe. Breng op smaak met tijm, laurier, paprikapoeder, Provençaalse kruiden, rozemarijn en sojasaus. Dek af en laat 10 min. sudderen.

  9. Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes toe en laat afgedekt 10 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  10. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  11. Afwerking:
  12. Serveer de linguine met de saus. Bestrooi met de verse koriander en stukjes olijf.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkel in kleine blokjes.

  3. Schil de verse pompoen, verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  4. Snij de ui in stukjes.

  5. Hak de olijven grof.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui gedurende 1 min. Voeg de blokjes venkel en de passata toe. Breng op smaak met tijm, laurier, paprikapoeder, Provençaalse kruiden, rozemarijn en sojasaus. Dek af en laat 10 min. sudderen.

  9. Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes toe en laat afgedekt 10 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  10. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  11. Afwerking:
  12. Serveer de linguine met de saus. Bestrooi met de verse koriander en stukjes olijf.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 12.8 g
Koolhydraat 79.6 g
Eiwit 16.3 g

Bekijk het recept digitaal