Linguine met scampi, venkel en verse tomatensaus
Linguine met scampi, venkel en verse tomatensaus

Linguine met scampi, venkel en verse tomatensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 661 kcal
Vet 14.7 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 90.1 g
Suiker 20.2 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 39.2 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's volledig ontdooien. Pel ze en dep droog.

  3. Snij het groen van de venkel en hou opzij voor de afwerking. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.

  4. Verwijder de kroontjes van de pruimtomaten en maak onderaan een kruisvormige inkeping.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Hak de peterselie fijn.

  7. Rasp de parmezaan in schilfers.

  8. Bereiding:
  9. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij in 4 en verwijder de pitjes.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de peterselie toe en meng goed.

  11. Voeg de tomatenpuree toe en laat nog even meebakken. Voeg de tomaten en de honing toe en laat ± 20 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  12. Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de venkel 10 min. Kruid met peper en zout.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  15. Meng de scampi's, de venkel en de linguine onder de tomatensaus.

  16. Afwerking:
  17. Serveer in diepe borden, bestrooi met wat parmezaan en werk af met het venkelgroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's volledig ontdooien. Pel ze en dep droog.

  3. Snij het groen van de venkel en hou opzij voor de afwerking. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.

  4. Verwijder de kroontjes van de pruimtomaten en maak onderaan een kruisvormige inkeping.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Hak de peterselie fijn.

  7. Rasp de parmezaan in schilfers.

  8. Bereiding:
  9. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij in 4 en verwijder de pitjes.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de peterselie toe en meng goed.

  11. Voeg de tomatenpuree toe en laat nog even meebakken. Voeg de tomaten en de honing toe en laat ± 20 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  12. Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de venkel 10 min. Kruid met peper en zout.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  15. Meng de scampi's, de venkel en de linguine onder de tomatensaus.

  16. Afwerking:
  17. Serveer in diepe borden, bestrooi met wat parmezaan en werk af met het venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 661 kcal
Vet 14.7 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 90.1 g
Suiker 20.2 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 39.2 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Chouffe Soleil Sterk blond bier Wijn EviDanse Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal