Linzenburger met frietjes van zoete aardappel en wittekoolsalade
Linzenburger met frietjes van zoete aardappel en wittekoolsalade

Linzenburger met frietjes van zoete aardappel en wittekoolsalade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 696 kcal
Vet 40 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 62.1 g
Suiker 25.1 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 15 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke staafjes.

  4. Snij de lente-uitjes in stukken van 3 à 4 cm en daarna in fijne reepjes.

  5. Snij de ongeschilde appel in fijne partjes.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg de zoete aardappelen op een bakplaat met bakpapier en meng er 2 eetl. olijfolie onder. Bestrooi met de tijm, peper en grof zeezout. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de dikte van de staafjes). Draai de frietjes halverwege de baktijd om.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de linzenburgers ± 5 min. aan elke kant op een matig vuur.

  10. Prak intussen het vruchtvlees van de avocado. Meng onder de Griekse yoghurt, samen met de wasabipasta. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de wittekool met de lente-uitjes, de appel en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de linzenburgers, de zoeteaardappelfrietjes en de wittekoolsalade over de borden. Lepel 1 eetl. van het avocadomengsel over de frietjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke staafjes.

  4. Snij de lente-uitjes in stukken van 3 à 4 cm en daarna in fijne reepjes.

  5. Snij de ongeschilde appel in fijne partjes.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg de zoete aardappelen op een bakplaat met bakpapier en meng er 2 eetl. olijfolie onder. Bestrooi met de tijm, peper en grof zeezout. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de dikte van de staafjes). Draai de frietjes halverwege de baktijd om.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de linzenburgers ± 5 min. aan elke kant op een matig vuur.

  10. Prak intussen het vruchtvlees van de avocado. Meng onder de Griekse yoghurt, samen met de wasabipasta. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de wittekool met de lente-uitjes, de appel en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de linzenburgers, de zoeteaardappelfrietjes en de wittekoolsalade over de borden. Lepel 1 eetl. van het avocadomengsel over de frietjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 696 kcal
Vet 40 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 62.1 g
Suiker 25.1 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 15 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kwaremont Blond bier Wijn Bois des Brandes A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux

Bekijk het recept digitaal