- Bewaar

- Bewaar
Linzenburger met frietjes van zoete aardappel en wittekoolsalade
Onze drankensuggesties
Bier Kwaremont Blond bier Wijn Bois des Brandes A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke staafjes.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 3 à 4 cm en daarna in fijne reepjes.
-
Snij de ongeschilde appel in fijne partjes.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de zoete aardappelen op een bakplaat met bakpapier en meng er 2 eetl. olijfolie onder. Bestrooi met de tijm, peper en grof zeezout. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de dikte van de staafjes). Draai de frietjes halverwege de baktijd om.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de linzenburgers ± 5 min. aan elke kant op een matig vuur.
-
Prak intussen het vruchtvlees van de avocado. Meng onder de Griekse yoghurt, samen met de wasabipasta. Kruid met peper en zout.
-
Meng de wittekool met de lente-uitjes, de appel en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de linzenburgers, de zoeteaardappelfrietjes en de wittekoolsalade over de borden. Lepel 1 eetl. van het avocadomengsel over de frietjes.
Onze drankensuggesties
Bier Kwaremont Blond bier Wijn Bois des Brandes A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke staafjes.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 3 à 4 cm en daarna in fijne reepjes.
-
Snij de ongeschilde appel in fijne partjes.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de zoete aardappelen op een bakplaat met bakpapier en meng er 2 eetl. olijfolie onder. Bestrooi met de tijm, peper en grof zeezout. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de dikte van de staafjes). Draai de frietjes halverwege de baktijd om.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de linzenburgers ± 5 min. aan elke kant op een matig vuur.
-
Prak intussen het vruchtvlees van de avocado. Meng onder de Griekse yoghurt, samen met de wasabipasta. Kruid met peper en zout.
-
Meng de wittekool met de lente-uitjes, de appel en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de linzenburgers, de zoeteaardappelfrietjes en de wittekoolsalade over de borden. Lepel 1 eetl. van het avocadomengsel over de frietjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Kwaremont Blond bier Wijn Bois des Brandes A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux