Linzenpasta en quornballetjes in tomatensaus met edamame

Linzenpasta en quornballetjes in tomatensaus met edamame

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 836 kcal
Vet 37.3 g
Verzadigd vet 14.6 g
Koolhydraat 51 g
Suiker 7.8 g
Vezel 21.5 g
Eiwit 63.9 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de edamame oppervlakkig ontdooien en haal de bonen uit de peulen.

  4. Meng het quorngehakt met het ei, het paneermeel en een handvol geraspte kaas. Rol er balletjes van.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Pluk de blaadjes basilicum en scheur in stukjes.

  7. Snij de champignons in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Kook de linzenpasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Giet er de passata bij. Vul de fles met water en voeg toe aan de kookpot. Kruid met peper en zout en voeg het laurierblaadje toe. Laat ± 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes 2 min. aan alle kanten. Doe ze bij de tomatensaus.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 4 à 5 min. Kruid met peper en zout. Roer ze samen met de bonen onder tomatensaus. Verwarm nog 1 min.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over diepe borden en lepel er tomatensaus met balletjes op. Werk af met basilicum. Geef er de rest van de kaas apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de edamame oppervlakkig ontdooien en haal de bonen uit de peulen.

  4. Meng het quorngehakt met het ei, het paneermeel en een handvol geraspte kaas. Rol er balletjes van.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Pluk de blaadjes basilicum en scheur in stukjes.

  7. Snij de champignons in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Kook de linzenpasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Giet er de passata bij. Vul de fles met water en voeg toe aan de kookpot. Kruid met peper en zout en voeg het laurierblaadje toe. Laat ± 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes 2 min. aan alle kanten. Doe ze bij de tomatensaus.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 4 à 5 min. Kruid met peper en zout. Roer ze samen met de bonen onder tomatensaus. Verwarm nog 1 min.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over diepe borden en lepel er tomatensaus met balletjes op. Werk af met basilicum. Geef er de rest van de kaas apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 836 kcal
Vet 37.3 g
Verzadigd vet 14.6 g
Koolhydraat 51 g
Suiker 7.8 g
Vezel 21.5 g
Eiwit 63.9 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Westmalle Dubbel Donker trappistenbier Wijn Laudum Nature Monastrell-Syrah D.O. Alicante Spanje

Bekijk het recept digitaal