Linzenpotje met roze ui, tomaatjes en chipolata
Linzenpotje met roze ui, tomaatjes en chipolata

Linzenpotje met roze ui, tomaatjes en chipolata

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 19.7 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 64.3 g
Suiker 6.4 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 27.7 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de uien in ringen.

  4. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snipper de platte peterselie fijn.

  6. Snij de chipolata's in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uien 10 min. Voeg de balsamicoazijn toe. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de tomaten 5 min.

  10. Kook de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  11. Meng de linzen eronder en laat nog 5 min. doorwarmen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Meng er de uien en de helft van de peterselie onder.

  12. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de chipolata's 2 à 3 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de rijst over de borden, schep er de groentjes over en geef er de chiopolata's bij.Bestrooi met de rest van de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de uien in ringen.

  4. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snipper de platte peterselie fijn.

  6. Snij de chipolata's in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uien 10 min. Voeg de balsamicoazijn toe. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de tomaten 5 min.

  10. Kook de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  11. Meng de linzen eronder en laat nog 5 min. doorwarmen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Meng er de uien en de helft van de peterselie onder.

  12. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de chipolata's 2 à 3 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de rijst over de borden, schep er de groentjes over en geef er de chiopolata's bij.Bestrooi met de rest van de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 19.7 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 64.3 g
Suiker 6.4 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 27.7 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Le Champ des Murailles 'La Petite Muraille' rosé A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal