- Bewaar

- Bewaar
Linzenpotje met roze ui, tomaatjes en chipolata
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Le Champ des Murailles 'La Petite Muraille' rosé A.O.P. Corbières
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de uien in ringen.
-
Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Snij de chipolata's in 4.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uien 10 min. Voeg de balsamicoazijn toe. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de tomaten 5 min.
-
Kook de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Meng de linzen eronder en laat nog 5 min. doorwarmen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Meng er de uien en de helft van de peterselie onder.
-
Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de chipolata's 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst over de borden, schep er de groentjes over en geef er de chiopolata's bij.Bestrooi met de rest van de peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Le Champ des Murailles 'La Petite Muraille' rosé A.O.P. Corbières
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de uien in ringen.
-
Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Snij de chipolata's in 4.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uien 10 min. Voeg de balsamicoazijn toe. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de tomaten 5 min.
-
Kook de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Meng de linzen eronder en laat nog 5 min. doorwarmen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Meng er de uien en de helft van de peterselie onder.
-
Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de chipolata's 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst over de borden, schep er de groentjes over en geef er de chiopolata's bij.Bestrooi met de rest van de peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Le Champ des Murailles 'La Petite Muraille' rosé A.O.P. Corbières