Linzensalade
Linzensalade

Linzensalade

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 851 kcal
Vet 57.7 g
Koolhydraat 37.6 g
Eiwit 45.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de linzen 1 u. weken in een ruime hoeveelheid water. Laat uitlekken en spoel onder koud water.

  3. Snij de ui in 2 en prik een kruidnagel in elke helft.

  4. Hak de hazelnoten in stukjes (doe ze in een plastic zak en plet ze met een deegrol).

  5. Snij de Ardense hesp in de lengte in repen.

  6. Snipper de helft van de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Voeg de uitgelekte linzen toe samen met de halve uien, gezouten spekblokjes, laurier en tijm.

  9. Dek af en laat 35 min. koken op een zacht vuur. Giet af en laat uitlekken.

  10. Meng ondertussen in een kom het citroensap met de walnotenolie en de hazelnootstukjes. Kruid naar smaak met gesnipperde korianderblaadjes, peper en zout.

  11. Doe er de lauwe linzen bij en schep goed om.

  12. Maak een vinaigrette: meng de olijfolie met de wittewijnazijn en de mosterd en kruid naar smaak met peper en zout. Breng de jonge sla hiermee op smaak.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de linzensalade in het midden van de borden en schik er de Ardense hesp rond in roosjes. Garneer met een takje koriander. Serveer de groene salade apart.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de linzen 1 u. weken in een ruime hoeveelheid water. Laat uitlekken en spoel onder koud water.

  3. Snij de ui in 2 en prik een kruidnagel in elke helft.

  4. Hak de hazelnoten in stukjes (doe ze in een plastic zak en plet ze met een deegrol).

  5. Snij de Ardense hesp in de lengte in repen.

  6. Snipper de helft van de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Voeg de uitgelekte linzen toe samen met de halve uien, gezouten spekblokjes, laurier en tijm.

  9. Dek af en laat 35 min. koken op een zacht vuur. Giet af en laat uitlekken.

  10. Meng ondertussen in een kom het citroensap met de walnotenolie en de hazelnootstukjes. Kruid naar smaak met gesnipperde korianderblaadjes, peper en zout.

  11. Doe er de lauwe linzen bij en schep goed om.

  12. Maak een vinaigrette: meng de olijfolie met de wittewijnazijn en de mosterd en kruid naar smaak met peper en zout. Breng de jonge sla hiermee op smaak.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de linzensalade in het midden van de borden en schik er de Ardense hesp rond in roosjes. Garneer met een takje koriander. Serveer de groene salade apart.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 851 kcal
Vet 57.7 g
Koolhydraat 37.6 g
Eiwit 45.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Lauzes Syrah I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal